Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΠΙΣΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ποντιακά πισία.. Κάτι με αλάτι για αρχή. Η παραλλαγή ανταποκρίνεται στα γούστα του καθενός
υλικα
1 φακελακι ξηρή μαγια
1 μισο ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι 
λίγο ξύδι
αλεύρι όσο πάρει

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
-Λουκανικάκια βρασμένα
-τυρι
-Πατατες βρασμένες αφου τσιγαριστουν με κρεμμυδι και λιγο μαιντανο(ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ διαλύω την μαγια σε χλιαρό νερό(προσοχή να μην έιναι καυτό γιατι θα ψήσει την μαγιά).Μόλις η μαγιά λιώσει,προσθέτω το αλάτι,το ξύδι και το ελαιόλαδο.Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να φτιάξω μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια.Αφήνω το ζυμάρι μου να ξεκουραστει σε ζεστό περιβάλλον και να διπλασιάσει τον όγκο του. Σε βαθύ τηγάνι βάζω αρκετο σπορέλαιο να κάψει. Παίρνω μπαλάκια απο την ζύμη μου,την ανοίγω είτε με τα χέρια είτε με μικρό πλάστη,βάζω γέμιση στο κέντρο και κλέινω πιέζοντας καλά τις γωνίες για να μην μου βγεί η γέμιση.Τηγανίζω έως να πάρουν χρυσαφί χρώμα.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... ΕΛΕΑΝΝΑ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου