Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ SERANO


Τούρτα SERANΟ,μια κλασική απόλαυση..

ΤΟΥΡΤΑ SERANO

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
155 γρ αλεύρι  (τύπου φαρίν-απ)
20 γρ κακάο
125 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα
20 γρ νερό
180 γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
180 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γρ κρέμα γάλακτος + 400 γρ χτυπημένα σε σαντυγί

Για το σιρόπι
250 γρ νερό
150 γρ ζάχαρη
μισό σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την  βάση χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Οταν το μείγμα μου έχει ασπρίσει καλά, προσθέτω το αλέυρι και το κακάο κοσκινισμένα και ενσωματώνω με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης)με απαλές κινήσεις.Ψήνω σε τσέρκι 24 εκ στους 170 για περίπου 30 λεπτά.Αν χρησιμοποιήσετε ταψί,καλό θα ήταν να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πολύ καλά για να μην σας κολλήσει το παντεσπάνι.Αφού ψηθεί το αφήνω να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 με 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα ρίχνουμε το νερό με  την ζάχαρη να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι. Παράλληλα,χτυπάμε τα ασπράδια σε  μαρέγκα.Αφού το μείγμα ζάχαρης-νερόυ βράσει το ρίχνω λίγο λίγο και προσεκτικά μέσα στην μαρέγκα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σφίξει.Κατόπιν λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και μόλις είναι έτοιμη την ρίχνω στην μαρέγκα και την ενσωματώνω με μια μαρίζ.Τέλος προσθέτω και τα 80 γρ κρέμα γάλακτος και τη χτυπημένη σε σαντυγι(τα 400 γρ).
Για την συναρμολόγηση, κόβω το παντεσπάνι μου στα 2 και στο ίδιο τσέρκι(ή ταψι),στρώνω κάτω τον ένα δίσκο και τον ραντίζω με σιρόπι.Απλώνω επάνω κρέμα και καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο και τον ραντίζω με το υπόλοιπο σιρόπι.Αφού ξεφοτμάρουμε το γλυκό, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και καλύπτω όλη την τούρτα(επάνω και στα πλάγια). Σαν ντεκόρ μπορώ να βάλω κερασάκια..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
συνταγη Σ.Παρλιάρου δια χειρός Ελεάννας....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου