Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΟΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

Τα αστεράκια της γεύσης..!!

ΥΛΙΚΑ
200 γρ βούτυρο αγελάδος (απο το ψυγείο)
125 γρ ζάχαρη άχνη
370 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αβγό
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα(της αρεσκείας σας)
σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ,ρίχνω το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια μαζί με το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, το αβγό και το μπέικιν και τα ανακατεύω έως ότου χαθεί το βούτυρο στο αλεύρι και ενωθούν τέλεια τα υλικά μου.Στην συνέχεια, ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη μπισκότων.Ανοίγω την ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με κουπ πατ φτιάχνω σχέδια της αρεσκείας μου(αστεράκια, κυκλάκια κτλ).Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά  σε ταψί με λαδόκολλα.Οταν τα βγάλω απο τον φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν αρκετά και είτε τα γεμίζω με μαρμελάδα τοποθετώντας τα μικρότερα κομμένα αστεράκια στα μεγαλύτερα, είτε τα βουτάω σε λιωμένη κουβερτούρα.. !! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

Για απαιτητικούς ουρανίσκους...

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 φέτες παστουρμά
6 αυγά
2 ποτήρια γάλα
300 γρ. κασέρι
200 γρ κεφαλοτύρι
3 κουτ.σουπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγω το φύλλο κρούστας και το τυλίγω πάλι σε ρολό και κόβω ροδέλες. Το ρίχνω σε ένα βαθύ μπόλ και το αφρατεύω με τα χέρια.Κόβω τον παστουρμά σε κομμάτια μέσα στα φύλλα και τρίβω και τα τυριά με το χοντρό του τρίφτη.Παράλληλα λιώνω το βούτυρο μου(όχι να κάψει) και χτυπάω τα αυγά με το γάλα(με αυγοδάρτη),ρίχνω και τα μπαχαρικά μου.Ρίχνω στο μπόλ με τα φύλλα, το μείγμα αυγών-γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνω την πίτα μου σε βουτυρωμένο ταψί.Επάνω τρίβω λίγο κασέρι ακόμη.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Συνταγή Β.Καλλίδη απο την εκπομπή ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ που γυρίστηκε στην Καστοριά..!!
Και στο ταψί...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Πρασοτηγανιά με λουκάνικο και μπύρα...

ΥΛΙΚΑ
5 χωριάτικα λουκάνικα
3 πράσα
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι μπύρα
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουτ. μουστάρδα τύπου dijon
2 κουτ. γλυκ.μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα πράσα και το κρεμμύδι σε ροδέλες.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζω τα πράσα και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλουν τα υγρά τους.Κόβω τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα προσθέτω στο τηγάνι.Ανακατεύω σε δυνατή φωτιά και περιμένω να ψηθούν.Σβήνω με την μπύρα και αφήνω 5 λεπτά να βράσουν.Προσθέτω τις μουστάρδες και το μέλι και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΙΑΡΙΑ

Τα σαλιάρια του Βοίου...!!

ΥΛΙΚΑ
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι κασταλαί(στάχτη βρασμένη σε νερό)
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
αλεύρι όσο πάρει(για ζύμη μαλακή)

Για την γέμιση
500 γρ χοντροτριμέννα καρύδια
1 κουτ. γλ κανέλα
1 κουτ.γλ γαρύφαλο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό
χυμό και φλούδα απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, η κασταλαί να είναι κρύα και τελευταίο το αλεύρι.Ζυμώνω πολύ καλά το μείγμα μου μέχρι να αποκτήσω μια μαλακή ζύμη.Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και παίρνω απο το ζυμάρι μου μπαλάκια και τα ανοίγω στην παλάμη μου σαν μικρή πιτούλα. Βάζω 1 κουταλιά απο την γέμιση και το τυλίγω πολύ καλά, να σφραγίσει.Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν(περίπου 3 τέταρτα).Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου για 10 λεπτά και σιροπιάζω τα γλυκα μου κρύα με ζεστό το σιρόπι.Τα αφήνω να τραβήξουν το σιρόπι τους και πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι είτε ολόκληρο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

Γιορτινή Τονοσαλάτα.....!!!!

ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
μισή κούπα ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες
3 πιπεριές φλωρίνης απο βάζο ψιλοκομμένες
μαιντανό
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
λίγο χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζω πολύ καλά τους τόνους απο το νερό τους.Σε ένα μπόλ ανακατεύω τον μαιντανό, τα αγγουράκια,τις πιπεριές και προσθέτω τον τόνο.Αλατοπιπερώνω κατα βούληση(προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε βάλει τα τουρσιά μας).Ραντίζω με τον χυμό λεμονιού.Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι, την μαγιονέζα και την μουστάρδα και το προσθέτω μέσα στον τόνο μου.Ανακατεύω πολύ καλά και στην συνέχεια στρώνω ένα στρόγγυλο μπόλ με μεμβράνη.Ρίχνω μεσα το μείγμα μου και το πιέζω πολύ καλά.Αναποδογυρίζω την σαλάτα μου σε ένα πιάτο και τραβάω την μεμβράνη.Γαρνίρω με πιπεριές και αγγουράκια και σερβίρω.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ζεστά και πεντανόστιμα..!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ μανιτάρια φρέσκα λευκά
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό απο μισό λεμόνι
2 ντομάτες(χωρίς την φλούδα) ψιλοκομμένες
1 κουτ.γλ κέτσαπ
1 κουτ.γλ. μουστάρδα
2 κουταλιές σόγια σος
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.Ζεσταίνω το λάδι μου σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνω τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο.Τα σοτάρω για 5 λεπτά και προσθέτω την ντομάτα.Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά και στην συνέχεια σβήνω με τον χυμό λεμονιού.Δυναμώνω την φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά και κατόπιν αλατοπιπερώνω.Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την μουστάρδα,την κέτσαπ και την σόγια σος.Ρίχνω και αυτά στα μανιτάρια μου και ανακατεύω μέχρι  να δέσει και η σαλτσούλα του.Μπορώ να σερβίρω επάνω σε φύλλα απο φρέσκο σπανάκι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Συνταγή Α.Αλεξιάδου δια χειρός Ελεάννας...!!!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ Black & White

ΣΟ-ΚΟΛΑΣΗ......!!!!

ΥΛΙΚΑ
3 έτοιμα παντεσπάνια με γεύση σοκολάτα
Για το σιρόπι
150 ml νερό
70 γρ ζάχαρη

 Για την λευκή σοκολάτα
400 γρ λευκή σοκολάτα
200 γρ κρέμα γάλακτος

Για την μπίτερ σοκολάτα
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ
120 γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας τα υλικα μου για 8 λεπτά.Για την λευκή σοκολάτα, σε ένα μπόλ κόβω σε κομματάκια την λευκή σοκολάτα και ρίχνω επάνω την κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως έχω κατεβάσει απο την φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει .Ανακατεύω με μια σπάτουλα να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.Για την μπίτερ σοκολάτα,λιώνω την κουβερτούρα ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνω επάνω την κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως έχω ψιλοβράσει. Ανακατεύω καλά και την αφήνω στην άκρη να πήξει.Παίρνω ένα τσέρκι 20 εκ (το παντεσπάνι αγορασμένο χωράει σε 24 εκ τσέρκι, οπότε έιτε το αφήνουμε ολόκληρο , είτε το κόβουμε στα 20 εκ) και τοποθετώ το πρώτο παντεσπάνι.Το ραντίζω με το σιρόπι και απλώνω την μισή λευκή σοκολάτα(ΠΡΟΣΟΧΗ,να έχει πήξει πολύ καλά).Βάζω το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα.Καλύπτω με το τρίτο παντεσπάνι ,το σιροπιάζω και απλώνω το 1/3 απο την μπίτερ σοκολάτα.Βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να παγώσει.Μετά απο κάποια ώρα, ξεφορμάρω το κείκ μου και καλύπτω τα πλαινά με την σοκολάτα που κράτησα.Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΜΥΡΑ CORN FLAKES

Τα corn flakes όπως δεν τα δοκιμάσατε ποτέ ξανά...!!

ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζ. τσαγ. δημητριακά τύπου corn flakes
μισό κουταλάκι του γλ. κύμινο
μισό κουταλάκι του γλ. πάπρικα γλυκιά
μισό κουταλάκι του γλ. κάρυ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μπούκοβο(προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτω τα δημητριακά.Κατόπιν ρίχνω το κάρυ, το κύμινο , την γλυκιά πάπρικα και αλατοπιπερώνω κατά βούληση.Αφήνω να ροδίσουν περίπου 3 με 4 λεπτά και είναι έτοιμα.Εάν τα προτιμάτε πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε και μπούκοβο καυτερό. Μια διαφορετική πρόταση για να συνοδεύσετε το ποτό σας..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Μύρισαν Χριστούγεννα..
ΥΛΙΚΑ
Για το ρολό
4 αυγά
80 γρ ζάχαρη
50 γρ κόρν φλάουρ
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ κουβερτούρα
250 γρ γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρολό, χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μου να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με έναν αυγοδάρτη και τους ρίχνουμε στην μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει τοπν όγκο του.Στρώνω στο ταψί μου μια λαδόκολλα και επάνω στρώνω το μείγμα μου σε λεπτή στρώση. Καλύπτω την επιφάνεια με ακόμη μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά.όταν την βγάλουμε απο τον φούρνο,αφαιρούμε την λαδόκολλα απο την επιφάνεια και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.Για την κρέμα σοκολάτας,ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το αδειάζουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα μας.Ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ενώνω τα υλικά με μια μαρίζ. Σκεπάζω την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Με μια σπάτουλα απλώνω μια ποσότητα κρέμας επάνω στο ρολό μου και αφού ξεκολλήσω και την κάτω λαδόκολλα, τυλίγω ρολό.Την υπόλοιπη κρέμα την βάζω σε κορνέ με δοντάκια και γαρνίρω το γλυκό μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΑΥΓΑ

Πρωτότυπη  ιδέα σερβιρίσματος..

ΥΛΙΚΑ
αυγά
πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πολύ καλά τις πιπεριές μου, τις αφήνω να στεγνώσουν και τις κόβω σε χοντρές ροδέλες.Βάζω το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και βάζω μέσα τις ροδέλες τις πιπεριάς.Καλό θα ηταν να επιλέξετε μικρά αυγά για να χωράνε μέσα στις λωρίδες.Σπάω κάθε αυγό μέσα σε κάθε λωρίδα πιπεριάς, αλατίζω και τηγανίζω..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια πράσα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
3+1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό
4 με 5 ξερά δαμάσκηνα
1 μικρό κρεμμύδι
λάδι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα αχνίζω με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.Προσθέτω και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις μαραθούν, ρίχνω το νερό,το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν για 30 λεπτά.Στην συνέχεια προσθέτω τα δαμάσκηνα και μέτα απο περίπου ένα τέταρτο της ώρας, ρίχνω και το ρύζι(καρολίνα) και αφήνω το φαγητό μου να βράσει μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά του φαγητού μου!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

Στη στιγμή.....!!!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ τυρί φέτα
3 καυτερές πιπερίτσες
λίγο βασιλικό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
φέτες απο ψωμί του τόστ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω όλα τα υλικά μου στο μπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα μου αλοιφή. Εάν προτιμάτε τα καυτερά, προσθέτετε επιπλέον πιπερίτσες. Κόβω τις φέτες του τόστ σε τριγωνάκια, τα σερβίρω μαζί στο πιάτο έτσι ώστε να μπορώ να δημιουργήσω σαντουιτσάκια.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Συνταγη Β.Καλλίδη, δια χειρός Ελεάννας..

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
1 κομμάτι φέτα(όσο θέλει ο καθένας)
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπόλ το χλιαρό νερό και σε αυτο διαλύουμε την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.Βάζω αλεύρι όσο πάρει να γίνει ενας χυλός όχι και πολύ αραιός.Τέλος προσθέτω και την φέτα και αφήνω το μέιγμα μου να φουσκώσεις για 30 λεπτά.Βάζω αρκετο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και με ένα κουτάλι ρίχνω χυλό να σχηματίσω λουκουμάδες.Όταν ροδίσουν και ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμοι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..



Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 φλιτζ. τσ. καρύδια
2 βανίλιες
30 μπισκότα τύπου Μιράντα
3 κουτ. γλ. κακάο
1 + 1/2 φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη
500 γρ κουβερτούρα μπίτερ
100 γρ κουβερτούρα λευκή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και κατόπιν τα καρύδια.Τα ρίχνω σε ένα μπόλ και προσθέτω το ζαχαρούχο, το κακάο, τις βανίλιες,το κονιάκ και την ζάχαρη άχνη.Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά μου και στον πάγκο εργασίας μου απλώνω διάφανη μεμβράνη.Σχηματίζω με το μείγμα μου, κουταλιά-κουταλιά μια λεπτή γραμμή και με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγω σε ρολάκια σφιχτά. Κλείνω καλά τις άκρες και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μου(φτιάξτε τα λεπτά σαν πουράκια, γιατί εχω τα έκανα μεγάλα).Βάλτε τα στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν και κατόπιν λιώστε τις κουβερτούρες σε μπέν μαρί. Έπειτα ξετυλίγω τα ρολάκια μου και τα κόβω σε πουράκια, τα βουτάω στην μαύρη σοκολάτα με την βοήθεια ενος πηρουνιού και τα τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα για να κρυώσουν.Στην συνέχεια με την λευκή σοκολάτα κάνω γραμμές επάνω στα πουράκια μου με τα δόντια ενός πηρουνιού..Φυλάξτε τα στο ψυγείο... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εύκολη Ζαμπονοτυρόπιτα..

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σφολιάτας (δυο φύλλα για 2 ζαμπονοτυρόπιτες)
10 φέτες τυρί γκούντα
10 φέτες ζαμπόν
κέτσαπ
2 κρόκους αυγού
σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνω τα φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Παίρνω πρώτα το ένα φύλλο. το ανόγω επάνω στον πάγκο και απλώνω επάνω του την κέτσαπ(μπορώ να βάλω εναλλακτικά σάλτσα σαν αυτή που φτιάχνουμε για την πίτσα, είναι το ίδιο νόστιμο).Στο μισό του φύλλου απλώνω 4 φέτες τυρί και επάνω τους 4 φέτες ζαμπόν(ανάμεσα τους θα μείνει κενό, κόψτε απο μια φέτα ζαμπόν και τυρί στην μέση και καλύψτε το).Καλύπτω με το άλλο μισό φύλλο, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας φάκελος, και πατάω καλά γύρω γύρω να κλείσει και να μην φύγει η γέμιση μας. Μεταφέρω την πίτα μου σε ένα ελαφρα λαδωμένο ταψί,αλείφω την πίτα μου με τον κρόκο και πασπαλίζω με σουσάμι.Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και για το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 πάνω-κάτω για 30 με 35 λεπτά.Όταν την κόψετε ξεφουσκώνει, μην τρομάξετε οτι δεν την πετύχατε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Η κλασική μακαρονάδα με κιμά..

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια ν. 6
Για τον κιμά
500 γρ κιμά (εγώ βάζω μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπερία
1 ώριμη ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι,λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά,βάζω σε ένα κατσαρολάκι ελαιόλαδο και σοτάρω τον κιμά μου μέχρι να ασπρίσει .Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφού τα τσιγαρίσω μαζί με τον κιμά μου, προσθέτω την ντομάτα περασμένη απο τον τρίφτη,την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια, την δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι και ελάχιστο νερό και αφήνω τον κιμά μου να σιγοβράζει.Για τα μακαρόνια γεμίζω  μια κατσαρόλα με νερό,αλάτι και λιγο ελαιόλαδο και τα βράζω ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.Αφού τα σουρώσω βάζω στην κατσαρόλα μου μια κουτ,σούπας(κοφτή) βούτυρο και αφού κάψει προσθέτω και ανακατεύω καλά τα μακαρόνια μου.Σερβίρω τα μακαρόνια μου και επάνω τον κιμά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΑΧΝΗ


ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1 φλιτζ. τσαγ τρούφα
1 φλιτζ. τσαγ σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζ. τσαγ ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
 Για το σιρόπι
2 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τους κρόκους απο τα ασπράδια και τα χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.Σε άλλο μπόλ χτυπάω την ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά,προσθέτω το γάλα, το σπορέλαιο, την τρούφα και στην συνέχεια και το αλεύρι με το μπεικιν κοσκινισμένα.Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω και την μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.Βουτυρο-αλευρώνω πολύ καλά το ταψί μου και ψήνω την αράχνη μου στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο για 30 λεπτά.Κατόπιν βράζω τα υλικά για το σιρόπι μου περίπου 10 λεπτά.Όταν σιροπιάσω το γλυκό μου ένα απο τα δύο είτε το σιρόπι είτε το γλυκό μου πρέπει να είναι κρύα.Πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα, μαύρη ή ζαχαρη άχνη.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..



Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΣΛΟΟΥ

Κοιτάξτε χρώμα.... 

ΥΛΙΚΑ
μισό λάχανο λευκό
μισό λάχανο κόκκινο
2 καρότα
5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
ξύδι
λάδι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπόλ τρίβω τα δύο μου λάχανα και προσθέτω τα καρότα περασμένα απο την χοντρή μεριά του τρίφτη και κατόπιν τα αλατίζω. Σε άλλο μπολάκι ανακατεύω την μαγιονέζα με την μουστάρδα.Ρίχνω στην σαλάτα μου λάδι και ξύδι και έπειτα προσθέτω και ανακατεύω καλά την μαγιονέζα.Συνοδεύει ψητά κρέατα και σάντουιτς.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΕΞΠΡΕΣ

Ενα γλυκό πάντα στο τραπέζι σας...

ΥΛΙΚΑ
2 μπανάνες
2 κουτ. γλ. μέλι
σταφίδες
καρύδια
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσσω τις μπανάνες μου απο την μία άκρη μέχρι την άλλη κάθετα,τις βάζω σε πιάτο που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και τις βαζω στα 800 Watt για 5 λεπτά.Αφού είναι έτοιμες, ρίχνω επάνω σταφίδες, καρύδια χοντροκομμένα και το μέλι. Πασπαλίζω με κανέλα και σερβίρω...!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..