Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Και του χρόνου....!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ σε χαρτί
6 αυγά
2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βιτάμ πολύ καλά να αφρατέψει ( το έχω αρκετή ώρα εκτός ψυγείου).Χωρίζω τα ασπράδια απο τους κρόκους και τα χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνω στο βιτάμ τους κρόκους και την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα.Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα,το κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα και σταματάω το μίξερ. Ενσωματώνω και την μαρέγκα με μια μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις..Ψήνω σε ταψάκι ή τσέρκι 28 εκ. στους 180 για 50 λεπτά περίπου( για να βεβαιωθούμε οτι έχει ψηθεί, βυθίζουμε στο κέντρο της βασιλόπιτας την λάμα ενός μαχαιριού και εάν βγεί στεγνή, είναι έτοιμη.Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και διακοσμώ ανάλογα με την επιλογή μου. Εγώ φέτος έφτιαξα αστεράκια απο σοκολάτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Δύσκολα σταματάς στο ένα κομμάτι...!!

ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βιτάμ(χάρτινη συσκευασία 125 γρ.)
300 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλάκια κακάο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπερ
1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
κουβερτούρα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω το βιτάμ(οχι να κάψει) και το ανακατεύω με το ζαχαρούχο γάλα.Προσθέτω το κονιάκ, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το κακάο(κοσκινισμένο) και τα μπισκότα περασμένα μια φορά απο το μπλέντερ(οχι να τριφτούν εντελώς).Ζυμώνω πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μου και βάζουμε το μείγμα για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.Στην συνέχεια πλάθουμε κομμάτια απο το μείγμα μας σε μπαλάκια και τα κυλάω μέσα στην κουβερτούρα την οποία προηγουμένως έχω λιώσει σε μπέν μαρί .Μπορούμε επίσης να τα περάσουμε απο κακάο, τρούφα,ακόμη και ινδοκάρυδο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (2)

Εξαιρετικά νόστιμοι...!!!

ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες βίταμ(σε χαρτί)
2 1/2 κουτάλες λίγδα( χοιρινό λίπος)
1/2 κούπα άχνη
1 κουταλ. γλ. μαγειρική σόδα
2 κρόκους αυγού
χυμό απο μισό πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
αμύγδαλα(προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ χτυπάω πολύ καλά τα βιτάμ με την λίγδα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την ζάχαρη άχνη και χτυπάω λίγο ακόμη.Στην συνέχεια ρίχνω τους κρόκους, την μαγειρική σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη που δεν θα κολλάει και θα είναι μαλακή.Κόβω με τα κουπ πάτ σχέδια τις αρεσκείας μου, τα στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά είτε μέχρι να ροδίσουν. Αφού ανακατέψω σε ένα μπόλ την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, περνάω απο αυτή χλιαρούς τους κουραμπιέδες μου.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Συνοδεύουν τον καφέ, ακόμη και το πρωινό σας..

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι(του νερού) λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 2 μέτρια πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλεύρι όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού και την σόδα.Ανακατεύω λιγάκι με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας.Θα βάλω τόσο ακριβώς αλεύρι όσο για να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και να είναι μαλακή.Παίρνω μπαλάκια απο την ζύμη και τα ανοίγω σε μπαστουνάκια και στην συνέχεια τα κάνω πλεξούδες.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά(ο χρόνος ψησίματος διαφέρει απο κουζίνα σε κουζίνα,θέλει να βγούν σχετικά γρήγορα για να μην ξεραθούν απο μέσα).. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Αυτό θα πει μελομακάρονο....!!!

ΥΛΙΚΑ
700 ml σπορέλαιο
1170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη
30 ml κονιάκ
250 ml χυμό πορτοκαλιού
125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
20 γρ ξύσμα πορτοκαλιού
10 γρ κανέλα
7,5 γρ μπέικιν πάουντερ
7,5 γρ μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι
700 γρ μέλι
200 γρ ζάχαρη
360 ml νερό

Για το πασπάλισμα
καρύδι ψιλοκομμένο
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη,σε ένα μεγάλο μπόλ βάζω το ελαιόλαδο,το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού(στο οποίο έχω διαλύσει την μαγειρική σόδα) και προσθέτω την κανέλα,το ξύσμα πορτοκαλιού,τα καρύδια ψιλοκομμένα ακαι την ζάχαρη . Ανακατεύω πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Σε άλλο μπόλ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω σιγά σιγά στα υγρά υλικά μου και ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια λαδερή και μαλακή ζύμη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.Πλάθω την ζύμη μου σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνω για 40 λεπτά είτε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου σε κατσαρολάκι για 10 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Αφού βγάλω τα μελομακάρονα μου απο τον φούρνο,τα βυθίζω ζεστά στο κρύο σιρόπι για 1 λεπτό απο κάθε πλευρά.Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα. Μπορώ να τα περιχύσω με έξτρα μέλι....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... και του χρόνου...!!








Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΧΙΟΝΟΥΛΑ

Η γλυκιά Χιονούλα..

ΥΛΙΚΑ
20 μπισκότα (πτι μπέρ+ μιράντα)
3 φακελάκια μείγμα αραβοσίτου(αυτό που γίνεται με κρύο γάλα)
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί
1 βανίλια
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνω το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και χτυπάω το μείγμα με σύρμα μέχρι να αποκτήσω μια κρέμα.Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ενσωματώνω με ένα κουτάλι μέσα στην κρέμα και στην συνέχεια την απλώνω σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.Σε ενα μπόλ ρίχνω την φυτική σαντιγί και την βανίλια και χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτω και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω λιγάκι ακόμη.Με ενα κουτάλι απλώνω την σαντιγί δημιουργώντας συννεφάκια.Πασπαλίζω το γλυκό μου με ινδοκάρυδο και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα..  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Για έξτρα γεύση καλύψτε την επιφάνεια του με μερέντα..

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο(εγω βάζω βιτάμ)
150 γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 κουτ. γλ μπέικιν πάουντερ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ γάλα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζω το βούτυρο και το χτυπάω πολύ καλα με την μισή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τους κρόκους  και χτυπάω για λίγη ώρα ακόμη.Προσθέτω το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι(εγώ το προτιμώ κοσκινισμένο).Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Χωρίζω την ζύμη σε δύο μέρη.Στο ένα μέρος προσθέτω την μερέντα και ανακατεύω πολύ καλά με μια μαρίζ. Στην συνέχεια ενσωματώνω την μαρέγκα και στα δύο μέρη και σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα παίρνω κουταλιές και απο τις δύο ζύμες εναλλάξ( μια κουταλιά μαύρη, μια άσπρη.Στην δεύτερη στρώση, όπου έχω ζύμη με μερέντα, επάνω βάζω κουταλιά απο την ζύμη χωρίς μερέντα).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Στη Σόφη μου...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρεμμύδια
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το κοτόπουλο σε μερίδες και τσιγαρίζω τα κομμάτια σε λίγο ελαιόλαδο.Αφού ροδίσουν ρίχνω νερό μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο και το αφήνω να πάρει μια βράση.Σε άλλη κατσαρόλα μαραίνω τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι και προσθέτω τα βρασμένα κομμάτια της κότας  καθώς και το ζουμάκι πού έχει βράσει το κοτόπουλο (πάλι μέχρι να καλύψει τα κομμάτια του κρέατος)ρίχνω αλάτι-πιπέρι  και βράζω περίπου μια ώρα σε χαμηλή φωτιά...!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Λιώνουν στο στόμα σε κάθε μπουκιά..!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ βούτυρο αγελάδος
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμόνι
1 πακέτο αμύγδαλα λευκά
αλεύρι όσο πάρει

Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο(το οποίο έχω βγάλει ώρες πρίν απο το ψυγείο) μαζί με την ζάχαρη άχνη τόσο καλά ώστε να ασπρίσουν και να μοιάζουν με σαντιγί.Στην συνέχεια προσθέτω τους κρόκους, τις βανίλιες ,την σόδα και το χυμό λεμονιού και χτυπάω λίγο ακόμη. Στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη που δεν θα κολλάει. Περνάω τα αμύγδαλα ελάχιστα απο το μπλέντερ για να τα χοντροκόψω και στην συνέχεια με ενα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, τα καβουρδίζω σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Τα προσθέτω στην ζύμη μου και ζυμώνω ώστε να πάνε παντού.Παίρνω τα χριστουγεννιάτικα κουπ πάτ και αφού στρώσω τη ζύμη μου επάνω στον πάγκο και κόβω τα σχέδια μου(προσέχω η ζύμη να γεμίζει το κουπ πάτ).Απλώνω τους κουραμπιέδες σε ταψί και ψήνω στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Αφού τους βγάλω απο τον φούρνο, τους αφήνω να γίνουν χλιαροί και τους περνάω απο την ζάχαρη άχνη... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Λουκουμάδες με μήλο... 

ΥΛΙΚΑ
1 αυγό χτυπημένο
1/2 φλιτζ. τσαγ. γάλα
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 φλιτζ. τσαγ. ξινόγαλο
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μήλα(κόκκινα η πράσινα)
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πολύ καλα τα μήλα, τα ξεφλουδίζω και βγάζω και τα κουκούτσια απο το κέντρο και τα κόβω  σε λεπτές ροδέλες.Βάζω το σπορέλαιο να κάψει στο τηγάνι.Παράλληλα, σε ένα μπόλ,χτυπάω το αυγό και προσθέτω την ζάχαρη,το γάλα, την κανέλα και το ξινόγαλο.Ανακατεύω καλά με ενα σύρμα χειρός και σταδιακά προσθέτω το αλεύρι(ο χυλός μου να είναι ομοιογενής, ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω).Βυθίζω τις φέτες του μήλου στον χυλό και τις ρίχνω στο καυτό λάδι.Τηγανίζω 2 λεπτά και απο τις δύο πλευρές .Τις αποσύρω με τρυπητή κουτάλα και οταν κρυώσουν λιγάκι πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Σερβίρω και με παγωτό.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Και η νηστεία αξίζει τα καλύτερα...

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 και μισό φλιτζ. τσαγ. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
2 φλιτζ. τσαγ. νερό
3 κουτ. σούπ. ξύδι
6 κουτ. σούπ. κακάο(κοσκινισμένο)
2 βανίλιες
2 κουτ. γλυκ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκ .αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγάλο μπόλ, ρίχνω το σπορέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύω ζωηρά με τον αυγοδάρτη. Μέσα στο νερό διαλύω την σόδα μου και το προσθέτω μέσα στο μπόλ.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω το ξύδι, το αλάτι, τις βανίλιες και σιγά σιγά το κακάο κοσκινισμένο.Τέλος ενσωματώνω και το αλεύρι.Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά την φόρμα του κέικ μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, πασπαλίζω το κέικ με ζάχαρη άχνη και σερβίρω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Απολαύστε το....!!!

ΥΛΙΚΑ
1 έτοιμη ζύμη πίτσας
100 γρ τυροκαυτερή
150 γρ ζαμπόν
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά
φουντίτσες απο μπρόκολο
καρότο και αγγούρι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα.Παίρνω την ζύμη χωρίς να την ξετυλίξω(έτσι όπως έιναι όταν ανοιχτεί η συσκευασία της) και την κόβω σε 16 ρολάκια και τα βάζω ως εξής
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 με 20 λεπτά...Με τα υπόλοιπα υλικά μου στολίζω το δέντρο μου αφού το αλείψω πρώτα με την τυροκαυτερή. Για όσους προτιμούν την γλυκιά εκδοχή μπορούν να χρησιμοποιήσουν πραλίνα φουντουκιού, κερασάκια και ινδοκάρυδο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Απο τις γεύσεις που σε φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα..!!

ΥΛΙΚΑ
9 αυγά
9 κουτ. σουπ. ζάχαρη
9 κουτ. σούπ. καρύδια(ψιλοκομμένα)
9 κουτ. σούπ. φρυγανιά τριμμένη
9 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλο
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φέτα λεμόνι
1 βανίλια
φλούδα παο μισό πορτοκάλι

Για την κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού κόρν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
3 ποτήρια γάλα
2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο βιτάμ
λίγο αλάτι
καρύδια και κανέλα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Σε ένα μπόλ ρίχνω την φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, το σιμιγδάλι,τα καρύδια,το γαρίφαλο,την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύω Προσθέτω στους κρόκους την μαρέγκα και εναλλάξ τα στέρεα υλικά του μπόλ.Ανακατεύω ελαφρά έως ότου αποκτήσω μια παχύρρευστη ζύμη. Βουτυρώνω την φόρμα του κέικ(είτε ταψί), αδειάζω το μείγμα μου και ψήνω στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά. Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου όλα μαζί για 10 και όταν το γλυκό μου κρυώσει, ρίχνω ζεστό το σιρόπι μου.Για την κρέμα, ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το κόρν φλάουρ και το λιώνω σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτω την ζάχαρη,τους κρόκους και την βανίλια.Αφού ανακατεύω συνεχώς και πήξει η κρέμα μου,την αποσύρω απο την φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνω στην κρέμα μου.Αφού ξεφορμάρω το γλυκό μου, το περιχύνω με την κρέμα και πασπαλίζω με τριμμένα καρύδια και κανέλα... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...




Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΡΑΠΑΚΙΑ

Με γυρνάνε πίσω πολλά χρόνια...

ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
3 αυγά
3 φλιτζ. καφέ λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας κακάο
2 κούπες νερό

Για επικάλυψη
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
μισό πακέτο ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και έπειτα προσθέτω τους κρόκους, την ζάχαρη, το λάδι, το μπέικιν  και τις βανίλιες και ζυμώνω με το αλεύρι μέχρι να αποκτήσω μια μαλακή ζύμη. Παίρνω μπαλάκια απο την ζύμη μου και τα βάζω επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 190 για 20 λεπτά. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου μαζί για 10 λεπτά και στην συνέχεια έτσι όπως είναι ζεστό, βουτάω μέσα τα κρύα γλυκά μου και μετά τα κυλάω μέσα στο ινδοκάρυδο,το οποίο έχω ανακατέψει με την ζάχαρη άχνη.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

Αλμυρά κουλουράκια καρότου...

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι(μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά αλάτι
3 μέτρια καρότα
αλεύρι όσο πάρει(περίπου 500 γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνω το λάδι, το κρασί, το αλάτι,τα καρότα περασμένα απο τον τρίφτη και κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη που δεν θα κολλάει και να είναι μαλακή.Παίρνουμε μπαλάκια απο την ζύμη μας και φτιάχνουμε κορδόνια τα οποία είτε τα αφήνουμε μακρόστενα είτε τα κάνουμε κυκλάκια.Ψήνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

Το φρικασέ την μαμάς...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί
1 κιλό σπανάκι
300 γρ μαρούλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
αλάτι, πιπέρι
λάδι
1 κουτ. σουπας βούτυρο
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό απο 1 λεμόνι
ζωμό απο το φαγητό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην μεγάλη κατσαρόλα καίω το λάδι και το βούτυρο και σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος μου πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές.Στην συνέχεια προσθέτω και τα κρεμμυδάκια μου να τσιγαριστούν μαζί με το κρέας. .Ρίχνω νερό, τόσο όσο να καλύψει το κρέας και να πάρει μια βράση.Σε καυτό νερό ρίχνω το σπανάκι και τα μαρούλια μου να ζεματιστούν.Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρέας.Ψιλοκόβω τον άνηθο, αλατοπιπερώνω και αφήνω το φαγητό μου να σιγοβράζει για περίπου 1 και μισή ώρα.Για το αυγολέμονο, χτυπάω το αβγό με λίγο νεράκι ,στύβω μέσα το λεμόνι και ρίχνω σιγά σιγά με μια κουτάλα, ζωμό απο το φαγητό μου, ανακατεύοντας συνεχώς(το φαγητό μου το έχω αποσύρει απο την φωτιά).Ρίχνω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και κουνάω την κατσαρόλα, χωρίς να βάλω κουτάλι,για να πάει παντού το αυγολέμονο .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ