Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Η πίτα στα εύκολα της..

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό ανθότυρο
2 αυγά
1/2 κουτί σόδα(ανθρακούχο νερό)
1/2 κουτί γάλα(όσο και η σόδα)
βούτυρο και ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω το βούτυρο και το ανακατεύω με το ελαιόλαδο.Παίρνω ενα τετράγωνο ταψί και στρώνω τα μισά φύλλα κάτω αφού τα λαδώσω ένα ένα.Στρώνω το ανθότυρο, στο οποίο έχω ρίξει μαυρό πιπέρι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.Σε ενα μπόλ χτυπάω τα αυγά, την σόδα και το γάλα και τα ρίχνω επάνω στην πίτα, την οποία προηγουμένως έχω χαράξει σε κομμάτια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 3 τέταρτα της ώρας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

 Για το κέικ
115 γρ, βιτάμ
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ αλεύρι φαρίν άπ
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
400 γρ μαρμελάδα κεράσι

Για το γλάσο
170 γρ τυρί κρέμα
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη .Αδειάζουμε το μείγμα μας σε τσέρκι 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.Για το γλάσο, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη για να πάρουμε ενα κρεμώδες γλάσο.Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα κεράσι και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε γραμμές με το γλάσο μας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Smoothie Μπανάνα-σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ
50 γρ κουβερτούρα
2 κουτ.σ. γάλα

1 μπανάνα
100 γρ γιαούρτι
50 ml γάλα
2 κουτ.σουπ.κακάο
παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα με τις 2 κουτ. γάλα και διακοσμούμε το ποτήρι στο οποίο θα σερβίρουμε.Στην συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ την μπανάνα με το γιαούρτι,το γάλα, το κακαό και τα παγάκια και αφού αποκτήσουμε ενα απαλό μείγμα, το αδειάζουμε στο ποτήρι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!

Smoothie Φράουλα


ΥΛΙΚΑ
10 φράουλες
120 γρ γάλα
120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
90 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
4 παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, το γιαούρτι, την ζάχαρη, την βανίλια και τα παγάκια και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ενα κρεμώδες μείγμα..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

SMOOTHIE Μπανάνα- Μπισκότο

Πρωτεϊνούχα ροφήματα...!! 

ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα
100 γρ γιαούρτι ( 2%)
50 γρ γάλα φρέσκο
5 μπισκότα τύπου πτί μπερ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μεγάλο ποτήρι, στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προηγουμένως και παγάκια και διακοσμούμε με τριμμένα μπισκότα..Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε λίγη κανέλα και τριμμένο μοσχοκάρυδο για πιο ιδιαίτερο άρωμα..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Κυριακή στο χωριό..!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. χυμό τομάτας
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει,ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια απο το κρέας μας, γυρίζοντας το απο όλες τις μεριές.Ρίχνουμε τον χυμό τομάτας και το νερό και αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα μας, αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να σοτάρουμε ελάχιστα το κριθαράκι. Προσθέτουμε το ζουμί απο το βρασμένο κρέας καθώς και τα κομμάτια απο το μοσχάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..!!

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
χυμό απο 2 λεμόνια
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ  με την ζάχαρη(φράουλες-ζάχαρη-φράουλες-ζάχαρη), στύβουμε και τα λεμόνια και τις τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε τις φράουλες για 5 λεπτά.Στην συνέχεια τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και την βανίλια και βράζουμε καλά μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βάζουμε τις φράουλες στα βάζα και τα γεμίζουμε με το ζεστό σιρόπι και σφραγίζουμε με το καπάκι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. 

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Τα διαφορετικά τρουφάκια..!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ καρότα τριμμένα
250 γρ ζάχαρη
ξύσμα απο 1 λεμόνι
125 γρ ινδοκάρυδο
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και τα καραμελώνουμε σε δυνατή φωτιά.(θα βγάλουν νερό αλλα θα πρέπει να τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί και να καραμελώσουν σωστά τα καρότα μας).Τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ινδιοκάρυδο και τις βανίλιες και αφού βρέξουμε τα χέρια μας με κονιάκ τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού. Τα ρολάρουμε μέσα στο ινδοκάρυδο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΙΤΣΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
2 ντομάτες όχι πολύ ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι
15 ελιές μαύρες σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές
150 γρ φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε την ζύμη της πίτσας.Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και την τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο και αυτό σε ροδέλες,τις πιπεριές,τις ελιές και την φέτα τριφτή με τα χέρια μας.Προσοχή, σε περίπτωση που έχετε την φέτα μέσα σε άλμη καλό θα ήταν να την αφήσετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα υγρά της, για να μην βγάλει νερό κατα την ώρα του ψησίματος.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

Απόλυτα φραουλένιο...!!!

ΥΛΙΚΑ

Για το μπισκότο
250 γρ μπισκότα τύπου digestive
80 γρ βούτυρο

Για την κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος (φυτική)
8 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
500 γρ τυρί κρέμα
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες πολτοποιημένες

μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να μην κάψει.Το προσθέτουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο και με τα χέρια μας το ενώνουμε τρίβοντας το.Παίρνουμε ενα τσέρκι 23 εκ και στρώνουμε στην βάση του το μπισκότο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι.Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Απο ένα σημείο και έπειτα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μαρίζ για να ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας.Προσθέτουμε και τις φράουλες πολτοποιημένες.Αφού κρυώσει το μπισκότο απλώνουμε επάνω την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.Στο τέλος απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα φράουλα και βγάζουμε το τσέρκι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....






Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Για ατελείωτες βουτιές ψωμιού....!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 αυγό
δυόσμο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
500 γρ ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σουπας πελτές
250 γρ χυμό τομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κύβο λαχανικών
μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ βάζω όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ζυμώνω πολύ καλά.Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Στην συνέχεια πλάθω κεφτεδάκια και τα τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο απο αυτό που εχω τηγανίσει τους κεφτέδες και λίγο ακόμη απο το μπουκάλι του λαδιού.Τσιγαρίζω ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού ροδίσουν προσθέτουμε τις ώριμες τομάτες περασμένες απο τον τρίφτη, τον χυμό τομάτας , τον πελτέ και τον μαϊντανό. Προσθέτω και τον κύβο και αφήνω την σάλτσα μου να πάρει μια βράση.Στο τέλος για να χυλώσει καλά η σάλτσα μου προσθέτω και μια κουταλιά αλεύρι.Βάζω μέσα και τα κεφτεδάκια και αφού πάρουν μια τελευταία βράση, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Εξαιρετικό μεζεδάκι...

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους

Για το ντρέσινγκ 
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
χυμό απο μισό λεμόνι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι. Σε ένα μπόλ,ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού,την μουστάρδα,το σκόρδο και την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά( αν θέλετε τα χτυπάτε για λίγο στο μπλέντερ για να ενωθούν οι γεύσεις).Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα μανιτάρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

BLACK FOREST

Σταθερή αξία στις τούρτες...

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
5 αυγά
155 γρ αλεύρι  (τύπου φαρίν-απ)
20 γρ κακάο
125 γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ. καφέ νερό
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι (είτε άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)

Για την κρέμα
1 βάζο βύσσινα ή κεράσια
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

Κουβερτούρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την  βάση χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Οταν το μείγμα μου έχει ασπρίσει καλά, προσθέτω το αλέυρι και το κακάο κοσκινισμένα και ενσωματώνω με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης)με απαλές κινήσεις.Ψήνω σε τσέρκι 24 εκ στους 170 για περίπου 30 λεπτά.Αν χρησιμοποιήσετε ταψί,καλό θα ήταν να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πολύ καλά για να μην σας κολλήσει το παντεσπάνι.Αφού ψηθεί το αφήνω να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 με 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.Τα βύσσινα τα έχουμε βγάλει απο το ζουμάκι τους και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Τα ρίχνουμε μέσα στην μισή απο την σαντιγί και τα ανακατεύουμε καλά. Για την συναρμολόγηση, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 τεμάχια.Παίρνουμε το ένα, σιροπιάζουμε ελαφρά  και απλώνουμε την μισή σαντιγί με τα βύσσινα.Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Τοποθετούμε και το τελευταίο και αφού το σιροπιάσουμε καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του με την σκέτη σαντιγί που κρατήσαμε.Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, κάνουμε ροζέτες απο σαντιγί και διακοσμούμε με κερασάκια-βύσσινα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...