Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Ιδανικό σνάκ για όλες τις ώρες...

 ΥΛΙΚΑ
 4 φέτες ψωμί του τόστ
1 μικρό τόνο σε νερό
1 κουτ. σούπας καλαμπόκι
5 ελιές σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλ. κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον τόνο ( τον οποίο έχουμε στραγγίσει καλά) με το καλαμπόκι, τις ελιές, την μαγιονέζα και τη κέτσαπ.Στην συνέχεια το απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού.Κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε..!!

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ


ΥΛΙΚΑ
8 κουτ. καρύδια
8 αυγά
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
8 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο
φλούδα απο ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
1 φλούδα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι,το μπέικιν πάουντερ,τις βανίλιες,την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά τα ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.Τα ρίχνουμε στην φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.Βράζουμε μαζί τα υλικά για το σιρόπι και ραντίζουμε το γλυκό μας μόλις κρυώσει με το ζεστό σιρόπι.Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..




Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 ποτήρι καρύδια
1 βανίλια
κανέλα
γαρύφαλλο
1 φλιτζ καφέ ποτό της αρεσκείας σας

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό

Για την κρέμα
1/2 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
2 κρόκους αυγού
1 κουτ. σούπας βιτάμ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τα ασπράδια απο τους κρόκους και κατόπιν τα χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνω την ζάχαρη στην  μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους, την βανίλια, το ποτό,την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τα καρύδια.Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί και αφού ρίξω το μείγμα μου, το ψήνω στους 180 για 30 λεπτά,Παράλληλα βράζω και το σιρόπι,όταν κρυώσει η καρυδόπιτα ρίχνω ζεστό το σιρόπι.Για την  κρέμα διαλύω το κόρν φλαόυρ σε λίγο γάλα και χτυπάω και ελαφρώς τους κρόκους.Το υπόλοιπο γάλα το βράζω με την ζάχαρη και προσθέτω τους κρόκους και το διαλυμένο κόρν φλάουρ και την βανίλια.Ανακατεύω μέχρι να πήξει καλά και στο τέλος προσθέτω και την κουταλιά βιτάμ.Την αφήνω να κρυώσει ελάχιστα και την απλώνω επάνω στο γλυκό μου.Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..



Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΕΤΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


ΥΛΙΚΑ
Φέτα
Αλεύρι
Αυγά
Σουσάμι
Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς.Κόβουμε την φέτα σε φέτες (όχι πολύ χοντρές) και τις περνάμε πρώτα απο το αλεύρι, μετά απο το αυγό και τέλος απο το σουσάμι.Τις βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λιγάκι η κρούστα και έπειτα τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και στην συνέχεια σερβίρουμε αφού ρίξουμε επάνω το μέλι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
4 μήλα μεσαία
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη κανέλα

Για την βάση
5 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζ. τσαγ αλεύρι φαρίν απ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας ταρτιέρας. Ρίχνουμε επάνω το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και άχνη.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες.Αφού χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και το ενσωματώνουμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα μήλα και ψήνουμε την μηλόπιτα για 35 λεπτά περίπου,Την αφήνουμε να κρυώσει και την γυρίζουμε σε μια πιατέλα.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΜΠΛ ΚΕΙΚ


ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ γάλα
100 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους(τους οποίου έχουμε χωρίσει απο τα ασπράδια) και το αλεύρι εναλλάξ.Προσθέτουμε και το γάλα.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με μια μαρίζ τα ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα, την οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά την φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια απο το ένα μείγμα και μια απο το άλλο και καλύπτουμε την φόρμα μας και έπειτα συνεχίζουμε απο επάνω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτα.. Το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει,το ξεςφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...