Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο λάχανο
5 καρότα
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
μαϊντανός
αλάτι
ελαιόλαδο
ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.Σε μια λεκάνη αρχικά τριφουμε το λάχανο,έπειτα τα καρότα και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια.Ψιλοκόβουμε και τον μαιντανό, αλατίζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι(την δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον ανάλογα με την προτίμηση μας).Την διατηρούμε στο ψυγείο και όσο τραβάει το ξύδι τόσο πιο νόστιμη γίνεται .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

6 πατάτες σε κυβάκια
4  λουκάνικα σε φέτες
100 γρ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα σκόρδα.Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, την ζάχαρη και τις ντομάτες.Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό περίπου και κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης.Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ


ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι φαρίν άπ
5 κουτ. σούπας κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα γάλα
2 αυγά
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ και ζυμώνουμε με τα χέρια (ισως χρειαστεί περισσότερο αλέυρι. προσθέστε τόσο ώστε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας).Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα και έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.Παίρνουμε 2 ταψιά και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί.Τα ψήνουμε 13 με 15 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
..

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΥΛΙΚΑ 

6 τορτίγες
3 φλιτζάνια βρασμένο στήθος κοτόπουλου
2 ντομάτες
2 καρότα τριμμένα
1 κουτάκι καλαμπόκι
100 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
μαρούλι ή σαλάτα ανάμεικτη
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
λίγη πάπρικα γλυκιά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω για λίγα λεπτά απο κάθε μεριά τις τορτίγιες.Βράζω το κοτόπουλο και το μαδάω.Το ανακατεύω με  το καλαμπόκι, το γιαούρτι, την μαγιονέζα,  την πάπρικα και την κέτσαπ.Παίρνω μια τορτίγια,απλώνω φέτες απο την ντομάτα, αρκετό απο το μείγμα του κοτόπουλου, πιπεριές σε μπαστουνάκια, καρότο τριμμένο, μαρούλι και λίγο τυρί.Διπλώνω την τορτίγια κυλινδρικά και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να τυλίγω και τις υπόλοιπες...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ


ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο μαλακό
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
5 αυγά
300 γρ τυριά τριμμένα
200 γρ φέτα
150 γρ λουκάνικα
5 φέτες μπέικον
350 γρ αλεύρι άπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τα τριμμένα τυριά, την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας,τα λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια και το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και αφού αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη την βάζουμε σε φόρμα του κέικ , την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει, και ψήνουμε για 45 λεπτά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΙΖΚΕΙΚ


ΥΛΙΚΑ

Για την βάση
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
200 γρ βούτυρο

Για την κρέμα
300 γρ τυρί κρέμα
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη άχνη

μαρμελάδα της αρεσκείας σας για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος(κατευθείαν απο το ψυγείο) με την ζάχαρη άχνη και μόλις γίνει σφιχτή σαντιγί προσθέτουμε και το τυρί κρέμα.Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα μας την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την βάση μας.Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο(όχι να κάψει).Με τα χέρια μας δουλεύουμε την βάση μέχρι να τραβήξουν τα μπισκότα όλο το βούτυρο.Παίρνουμε μικρά ποτηράκια(περίπου 25). Βάζουμε 2 κουταλιές απο το μπισκότο της βάσης και 2 κουτ. σούπας κρέμα.Καλύπτουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα και τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..



Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΜΩΣΑΙΚΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ- ΜΠΑΝΑΝΑ


ΥΛΙΚΑ
300 γρ κουβερτούρα
200 γρ βούτυρο
100 γρ κακάο
3 αυγά
20 γρ κονιάκ
150 γρ ινδοκάρυδο
300 γρ μπισκότα πτί μπέρ
2 μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.Λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει) και το προσθέτουμε μέσα στν λιωμένη κουβερτούρα.Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και όταν το μείγμα μου γίνει λείο,ρίχνουμε το κονιάκ και το ιδοκάρυδο.Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τις μπανάνες σε κομμάτια.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με μεμβράνη.Βάζουμε το μωσαικό για 1 ώρα στην κατάψυξη και κατόπιν κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ