Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ


ΥΛΙΚΑ
220 ml  μαύρη μπύρα
230 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι φαρίν απ
60 γρ κακάο
400 γρ ζάχαρη
2 αυγά
170 γρ γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε την μπύρα μαζί με το βούτυρο και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κακάο ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα της μπύρας και έπειτα την ζάχαρη,και το αλεύρι.Αφού ενωθούν πολύ καλα τα υλικά μας ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα την οποία προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με μπόλικο κακάο.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η συνταγή ειναι το Α.Πετρετζίκη  αλλα κάπως πειραγμένη απο μένα..!!!

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ



Σήμερα δεν σας δίνω κάποια συνταγή αλλα μια πρόταση σερβιρίσματος.Είναι κάτι απλό που όμως θα ομορφύνει τον μπουφέ σας,Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι τα κεφτεδάκια που φτιάχνετε πάντα αλλα σε μικρότερο μέγεθος. Θα χρειαστείτε ντοματίνια και διάφορα τυριά κομμένα σε κυβάκια...Τόσο γρήγορα περνώντας σε ξύλινες οδοντογλυφίδες εναλλάξ κεφτεδάκι-τυρί-ντοματίνι-κεφτεδάκι, θα δημιουργήσετε ενα αλλιώτικο σουβλάκι... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

CLUB SANDWICH


ΥΛΙΚΑ
Για 4 σάντουιτς

12 φέτες του τόστ (κατα προτίμηση ,την μεγαλύτερη απο το κανονικό, φέτα)
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
8 φέτες τυρί gouda
8 φέτες μπέικον
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
φύλλα μαρουλιού


3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κουτ, γλ μουστάρδα με μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολακι ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα.Πλένουμε πολύ καλα το μαρούλι και τις ντομάτες.Σε μια φρυγανιέρα, φρυγανίζουμε κάθε φέτα του τόστ και συναρμολογούμε.Για κάθε σάντουιτς θα χρειαστούμε 3 φέτες ψωμιού,Αρχίζουμε απο την πρώτη φέτα.Αλείφουμε μουσταρδομαγιονέζα, βάζουμε το τυρί, την γαλοπούλα, μαρούλι και ντομάτα και καλύπτουμε με την δεύτερη φέτα την οποία αλείφουμε μουσταρδομαγιονέζα. τυρι, γαλοπούλα, ντομάτα, μαρούλι και απο 2 φέτες μπέικον το οποίο προηγουμένως έχουμε τσιγαρίσει.Καλύπτουμε με την 3 φέτα και καρφώνουμε 4 μακριές οδοντογλυφίδες (οπως κοιτάμε το σάντουιτς  απο μια σε κάθε μεσον της φέτας) και κόβουμε...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ



ΥΛΙΚΑ
600 γρ πραλίνα φουντουκιού
400 γρ κουβερτούρα
200 γρ μπισκότα τύπου πτι μπέρ
60 γρ φουντούκια χοντροαλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με την κουβερτούρα σε ενα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα 2 υλικά.Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη και βάζουμε στον πάτο μια στρώση απο μπισκότα.Ρίχνουμε επάνω κουταλιές απο το μείγμα μας και εναλλάξ μπισκότα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΚΑΝΕΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα
3 βανίλιες
100 γρ κόρν φλάουρ
100 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους αυγού
40 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι
200ml νερό
200 γρ ζάχαρη 
1 ξύλο κανέλας

250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κανέλα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη,1 φλιτ. τσαγιού απο το γάλα,τις βανίλιες και τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με εναν αβγοδάρτη.Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε μέσα το μείγμα μας και απο αποσύρουμε απο την φωτιά.Το επαναφέρουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτα και στην συνέχεια αφού γίνει χλιαρό ραντίζουμε την πρώτη στρώση με τις φρυγανιές που έχουμε κάνει σε ενα πυρέξ.Βάζουμε και δεύτερη στρώση απο φρυγανιές και ραντίζουμε ξανά.Στην συνέχεια απλώνουμε επάνω την κρέμα μας και αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει εντελώς.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε επάνω στο γλυκό.Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πρίν σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΥΛΙΚΑ
 5 τορτίγιες
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα
150 γρ καλαμπόκι βρασμένο
100 γρ τυρί cheddar
200  γρ τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
πάπρικα
κύμινο
αλάτι,πιπέρι
μαϊντανός προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα και περνάμε τις τορτίγιες μια μια για ελάχιστα λεπτά,να μαλακωσουν απο κάθε πλευρά.Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει, με το τυρί κρέμα,το τριμμένο τυρί,την μαγιονέζα, το καλαμπόκι , τα μπαχαρικά και τον μαιντανό( εαν χρησιμοποιήσουμε).Απλώνουμε αρκετή απο την γέμιση σε κάθε τορτίγια και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.Τυλίγουμε κάθε τορτίγια σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια κόβουμε την τορτίγια σε ρολάκια.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ


ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι φαριν άπ
2 ποτήρια ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
μισό κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα απο 2 λεμόνια
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα

νιφάδες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μαζί με την ζάχαρη.Ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά και στην συνέχεια το γάλα,το χυμό λεμονιού,το ξύσμα ,τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.Χτυπάμε έως να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα μου είτε σε καλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα είτε σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170 για περίπου 1 ώρα.Αφού ξεφορμάρουμε και κρυώσει το κέικ μας  το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα κεκάκια με νιφάδες σοκολάτας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ