Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 400 γρ τόνο σε λάδι
15 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
2 κουτ.σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ.σούπας γιαούρτι
2 κουτ.σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές ,την κάππαρη, τον μαιντανο, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.Σε ενα βαζάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και κουνάμε δυνατα να ενωθούν τα υλικά μας. Περιχύνουμε την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και στην συνέχεια την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτα να ενωθούν οι γεύσεις.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ καταίφι
250 γρ βουτυρο lurpak λιωμένο

Για το σιρόπι
700 γρ ζάχαρη 
440 ml νερό

Για την κρέμα
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 βανιλιες
80 γρ ζάχαρη
80 γρ κόρν φλάουρ  

Για την επικάλυψη
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
τριμμένα φιστίκια Αιγίνης 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.Ανοίγουμε το καταίφι και το μαδάμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να κοπεί παράλληλα. Το ανακατεύουμε με το βούτυρο και το απλώνουμε σε ταψάκι ενώ το πιέζουμε καλά με την παλάμη μας.Ψήνουμε σ προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτα. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό και σιροπιάζουμε το καταίφι μόλις βγεί απο το φούρνο με το ζεστό σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την  κρέμα σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη  κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις βανίλιες και 40 γρ απο τη ζάχαρη.Σε ενα μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουρ με τα υπόλοιπα 40 γρ της ζάχαρης και το διαλύουμε καλα με λίγο κρύο γάλα έτσι ώστε να μη έχει σβόλους. όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μεσα το διαλυμένο κορν φλάουρ ενω ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρα.Το επαναφέρουμε στη φωτιά και μόλις πάρει μια βράσει το αποσύρουμε. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή επάνω στο καταίφι και τυλίγουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πανω στην κρέμα.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια του με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Συνταγή Σ.Παρλιάρου δια χειρός Ελεάννας


Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ OREO


ΥΛΙΚΑ
220 γρ κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 φλιτζ. αλεύρι φαριν απ
1/2 φλιτζ. κακάο
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1/2 κουτ. γλ. αλάτι

Για την επικάλυψη
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία μπισκότα oreo 185 γρ
1 συσκευασία mini μπισκότα oreo 115 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπέν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι  αφού ανακατεύουμε συνεχώς,Ρίχνουμε το αλάτι και αφου λιώσουν τα υλικα τα αποσύρουμε απο τη φωτιά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο. τις βανίλιες και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.Ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά. Ισομοιράζουμε το  μείγμα σε ταψάκια μια χρήσης και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.Τα βγάζουμε έπειτα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Στην συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και κάθε παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να έχουμε 4 στρώματα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε μέσα τα τριμμένα στο μούλτι μπισκότα oreo.Βάζουμε μια βάση και καλύπτουμε με κρέμα.Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε με κρεμα και τα 4 στρώματα καθώς και γύρω γύρω την τούρτα μας.Τέλος στολίζουμε την τούρτα μας με τα mini oreo. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΜΩΣΑΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζ. γάλα καρύδας
2 βανίλιες
250 γρ μαργαρίνη
25 μπισκότα πτίμπερ ολικής άλεσης
λ'ιγη τριμμένη καρύδα για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.Στην συνέχεια την αναμειγνύουμε σε ενα μπόλ με το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και τις βανίλιες.Δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια πάστα που να αλείφεται.  Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα και κάνουμε μια στρώση απο μπισκότα. Ρίχνουμε λίγη πάστα σοκολάτας και συνεχίζουμε εναλλάξ με μπισκότα και σοκολάτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.Το παγώνουμε για 3 ώρες τουλάχιστον στην κατάψυξη.Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε τριμμένη καρύδα. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε με παγωτό. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή, Α. Μπαρμπαρίγου