Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την σοκολατένια κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 βιτάμ 250 γρ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας γεμάτη μερεντα

Για την λευκή κρεμα
1 κουτί Μορφατ από το ψυγείο
1/ 2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλια
Μερεντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα 28 εκατοστων ρίχνουμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια.

 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Έπειτα ανάβουμε την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και την μερεντα. Ρίχνουμε την ζέστη κρέμα επάνω στα μπισκότα και τυλίγουμε την επιφάνεια με μεμβράνη να εφαπτει επάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει.

 Τοποθετούμε έπειτα το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε το Μορφατ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Μόλις αποκτήσουμε μια ενιαία σε υφή κρέμα την απλώνουμε επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο. Διακοσμούμε έπειτα την επιφάνεια του με μερεντα ( εγώ την έβαλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλά σχημάτισα γραμμές).


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΩΠΟΥ ( οι λιχουδιές της Σοφής)

2 σχόλια:

  1. polh nostimo fenete..me ta mpiskota kai tin krema sokolatas kai eidika me merenda tha einai teleiooooo.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα πεντανοστιμη..την εφτιαξα για τα γενεθλια ενος αγοριου και δεν εμεινε κομματι..αρεσε σε μικρους και μεγαλους.Οι συνταγες της Σοφης εχουν κατι μαμαδιστικο που σε ξετρελαινει..😘😘

      Διαγραφή