Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ 

1 Μορφατ

1 ζαχαρούχο γάλα
1 και κάτι πακέτα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα
1 συσκευασία αμύγδαλα φίλε
λίγο γάλα εβαπορέ διαλυμένο σε λίγο νερό

Για την καραμέλα
6 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουτ, γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουτ σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλε και ανακατεύουμε συνεχώς για να καραμελώσει.Σε ενα μπόλ χτυπάμε την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε έπειτα σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημενα μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη κρέμα.Παίρνουμε ενα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε μια στρώση απο μπισκότα σοκολάτας τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα.

Επάνω στα μπισκότα κάνουμε μια στρώση απο την μισή κρέμα και έπειτα ρίχνουμε τα μισά απο τα καραμελωμένα αμύγδαλα.Συνεχίζουμε με μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και επάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα σερβίρουμε.


Μερικά επιπλέον μυστικά για παραλλαγες.
-Μπορούμε απλά διπλασιάζοντας τα υλικά να βγάλουμε μια τούρτα μεγαλύτερων δόσεων είτε μεγαλύτερου ύψους.
- Αντί για μπισκότα πτί μπερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα γεμιστά παπαδοπούλου αφού αφαιρέσουμε απο μέσα την γέμιση Ακολουθούμε την ιδια διαδικασία βουτώντας τα στο γάλα.
-Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα σε φέτες μπορείτε αφού τα καραμελώσετε να τα περάσετε απο το μπλέντερ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ 
1 πακέτο βούτυρο βιτάμ 250 γρ
2 φλιτζ τσαγ ζάχαρη
1/2 φλιτζ κακάο
2 1/2 κουβερτούρες 300 γρ 
1 φλιτζ τσαγ νερό 
5 αυγά
1 βανίλια 
1 1/2 φλιτζ τσαγιού αλεύρι φαρίν απ 
1 κουτ γλυκού κονιάκ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ, την ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, το νερό και την μισή ποσότητα κουβερτούρας 150 γρ και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με αυγοδαρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ενα πιρούνι. Από το μείγμα της κατσαρόλας κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζ. τσαγιού από την συνολική ποσότητα του μείγματος.


 Σε αυτό που περίσσεψε ρίχνουμε τα αυγά και το αλεύρι  με την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ορθογώνιο πυρέξ και ψήνουμε την σοκολατοπιτα μας για 25 λεπτά στους 180 βαθμους. Λίγο πριν την βγάλουμε από το φούρνο, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε στα 2 φλιτζάνια και μαζί με την υπόλοιπη κουβερτούρα τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βγάλουμε την σοκολατοπιτα έτσι όπως είναι ζέστη τρυπάμε παντού με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε επάνω την σοκολάτα που φτιάξαμε. 

Αφήνουμε να σταθεί και κατόπιν σερβίρουμε σε κομμάτια με μια μπάλα παγωτού...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

VICTORIA KEIK


ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ

200 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200 γρ ζάχαρη 
4 αυγά 
2 βανίλιες 
200 γρ αλεύρι φαρίν απ
3 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό 

Για την γέμιση

200 γρ μαρμελάδα φράουλα 
250 γρ φυτική κρεμα γάλακτος
30 γρ ζάχαρη άχνη 
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε τα 2 αυγά την βανίλια και το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε τα αλλά 2 αυγά την βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι. Εάν η ζύμη μας είναι σφιχτή τότε μόνο ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την κατάλληλη υφή. Ψήνουμε σε 24 εκατοστων Τσερκι στους 180 για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε το κέικ με δυο κομμάτια

 Αλείφουμε το ένα κέικ με μαρμελάδα φράουλα και επάνω απλώνουμε την σαντιγί και επάνω ρίχνουμε και πάλι μαρμελάδα.

 Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη. 
Το ίδιο νόστιμο να το απολαύσετε κατευθείαν από το ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΟΥΤ ΜΑΚΑΛΟ -ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ





ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια

500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 αυγό
δυόσμο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
ελαιόλαδο(περίπου 3 κουτ. σούπας)

Για το μακάλο
10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7 κουτ. σούπας αλέυρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 ποτήρια νερό η ζωμό κότας ή λαχανικών ,κρύο
6 κουτ. σούπας ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το αυγό,τις φετες του ψωμιού τις οποίες έχουμε μουλιάσει σε γάλα και τις έχουμε στραγγίσει καλά,το τσίπουρο, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο.Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί περίπου 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.Πλάθουμε έπειτα τα κεφτεδάκια μας σε μεσαίο μέγεθος και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τα βγάζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλουν το περιττό ελαιόλαδο.
Για το μακάλο.Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.Μόλις ροδίσει το αλέυρι προσθέτουμε το νερό είτε το ζωμο μας και ανακατεύουμε καλά.Σε αυτή την φάση μπορέιτε να ρίξετε το σκόρδο ψιλοκομμένο  για να είναι πιο έντονη η γεύση του , είτε να το τσιγαρίσετε στην αρχή μαζί με το αλεύρι.Προσθέτουμε και το ξύδι στο τέλος και το αφήνουμε να βράσει καλά.Προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια ισα να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε σκέτα είτε πασπαλισμένα με πάπρικα γλυκιά.


Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΚΕΙΚ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ


ΥΛΙΚΑ
3 αυγά 
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας και μισό σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
240 γρ αλεύρι κέικ φλάουρ
200 γρ γιαούρτι
200 γρ ηλιέλαιο
80 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα γάλακτος για διακόσμηση 
30 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Εκτός μίξερ με μια μαριζ. Ενσωματωνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι.

 Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρι και καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ. 

Σε ενα ταψί χωρίς λάδι η βιτάμ καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα φίλε μέχρι να πάρουν χρώμα και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του κέικ. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την σοκολατένια κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 βιτάμ 250 γρ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας γεμάτη μερεντα

Για την λευκή κρεμα
1 κουτί Μορφατ από το ψυγείο
1/ 2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλια
Μερεντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα 28 εκατοστων ρίχνουμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια.

 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Έπειτα ανάβουμε την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και την μερεντα. Ρίχνουμε την ζέστη κρέμα επάνω στα μπισκότα και τυλίγουμε την επιφάνεια με μεμβράνη να εφαπτει επάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει.

 Τοποθετούμε έπειτα το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε το Μορφατ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Μόλις αποκτήσουμε μια ενιαία σε υφή κρέμα την απλώνουμε επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο. Διακοσμούμε έπειτα την επιφάνεια του με μερεντα ( εγώ την έβαλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλά σχημάτισα γραμμές).


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΩΠΟΥ ( οι λιχουδιές της Σοφής)