Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΓΑΛΛΙΚΟ ΡΟΛΟ



ΥΛΙΚΑ

6 αυγά 
6 κουταλ. Σούπας κακάο
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 βανίλια 
1 κουτί μεταλλικό Μορφατ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μεχρι να αφρατεψουν. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Μεσα στούς κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη, προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο και την βανίλια. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε  σιγά σιγά την μαρέγκα και την Ενσωματωνουμε με κυκλικες κινησεις με μια μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ενα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο βουτυρωμένα και ψήνουμε στους 150 βαθμους για 15 λεπτά. Χτυπάμε τη Μορφατ μεχρι να αφρατέψει και την απλώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι. Τυλίγουμε προσεχτικά αφού παράλληλα ξεκολλάνε και το ρόλο από το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε μ ζάχαρη άχνη είτε γαρνιρουμε με σαντιγί. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΧΑΛΒΑΔΟΤΟΥΡΤΑ



ΥΛΙΚΑ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Φλούδα και ξύσμα από ενα λεμόνι
2/3 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 
150 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μα κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα και την φλούδα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά και μετά βγάζουμε τις φλούδες του λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.

 Σε μια άλλη σχετικά βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδαλι. Ανακατευουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μεχρι να γίνει σκούρο το σιμιγδαλι μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και με ιδιαίτερη προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το σιρόπι .Προσοχη αν σας φανεί πολύ μην το ρίξετε όλο. Ξανατοποθετουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι το σιμιγδαλι να τραβήξει όλο το σιρόπι. Ρίχνουμε τον χαλβά σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τον αφήνουμε να κρυώσει. 

Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και καλύπτουμε την επιφάνεια του χαλβά. Γαρνίρισμα με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ