Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Ντόπια προϊόντα Καστοριάς..

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
3 καρότα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια
3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
λίγη ζάχαρη
σέλινο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απο το προηγούμενο βράδυ βάζω τα φασόλια σε κρύο νερό.Την επόμενη ημέρα αλλάζω το νερό(να τα καλύπτει)βάζω τα καρότα σε ροδέλες και ένα απο τα κρεμμύδια ολόκληρο και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν(όχι να λιώσουν).Σε ένα τηγάνι, ρίχνω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα άλλα δυο κρεμμύδια τριμμένα.Προσθέτω έπειτα μια πιπεριά σε κομματάκια και τις υπόλοιπες τις χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι που έβρασα στα φασόλια.Το προσθέτω στο τηγάνι καθώς και την ντομάτα μου,τον πελτέ και αλατίζω, πιπερώνω και ρίχνω το μαϊντανό και το σέλινο και σιγοβράζω την σάλτσα μου.  Αδειάζω τα φασόλια μου σε ένα ταψί(κρατώντας το μισό απο το ζουμί τους) και επάνω ρίχνω την σάλτσα μου και ανακατεύω να πάει παντού. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, να αρχίσουν να ροδίζουν και να τραβήξουν το ζουμάκι τους. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου