Σοκολάτα-πορτοκάλι- χαλβάς σε απόλυτη αρμονία... |
ΥΛΙΚΑ
200 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζ.τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζ. τσαγ. ταχίνι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. χαλβά βανίλια
λίγο ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζω νερό και εφαρμόζω στο χείλος του ενα μεταλλικό σκεύος.Σε αυτό το μπέν μαρί λιώνω πολύ καλα την κουβερτούρα.Αφού αποσύρω το σκεύος απο το μπέν μαρί αφήνω την σοκολάτα να πήξει ελαφρά και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού,ανακατεύω πολύ καλά να ενσωματωθεί.Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ταχίνι και αφού ανακατέψω καλά, προσθέτω και τον χαλβά κομμένο σε κομματάκια(αν σας φανεί αραιό το μείγμα προσθέστε κι άλλο χαλβά).Απλώνω το μείγμα μου σε μια λαδόκολλα και του δίνω το σχήμα του σαλαμιού πλάθοντας ελαφρά. Το κλείνω καλά στις δύο άκρες και αφήνω το γλυκό στη κατάψυξη για 3 ώρες το λιγότερο. Κόβω το σαλάμι σε χοντρές φέτες, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου