Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

Απόλυτα φραουλένιο...!!!

ΥΛΙΚΑ

Για το μπισκότο
250 γρ μπισκότα τύπου digestive
80 γρ βούτυρο

Για την κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος (φυτική)
8 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
500 γρ τυρί κρέμα
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες πολτοποιημένες

μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να μην κάψει.Το προσθέτουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο και με τα χέρια μας το ενώνουμε τρίβοντας το.Παίρνουμε ενα τσέρκι 23 εκ και στρώνουμε στην βάση του το μπισκότο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι.Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Απο ένα σημείο και έπειτα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μαρίζ για να ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας.Προσθέτουμε και τις φράουλες πολτοποιημένες.Αφού κρυώσει το μπισκότο απλώνουμε επάνω την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.Στο τέλος απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα φράουλα και βγάζουμε το τσέρκι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου