ΥΛΙΚΑ
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής + γάλα που θα χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με την φλούδα λεμονιού, την φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.Περιμένουμε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.Με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι(έχουμε απομακρύνει το σκεύος απο την φωτιά) το σιρόπι με μεγάλη προσοχή γιατι πιτσιλάει.Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάλι στο μάτι της κουζίνας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει..Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες(επιλέγουμε είτε στιγμής με κρύο γάλα είτε με ζεστό, εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες κρέμες απο τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ).Σερβίρουμε σε ποτήρια τον χαλβά και επάνω βάζουμε μια στρώση απο κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου