ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα κίτρινο
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
χυμό απο μισό λεμόνι
1 ποτήρι του νερού ασβέστη
3 ποτήρια νερό
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια είτε σε μπαλάκια με το ειδικό εργαλείο.Λιώνουμε τον ασβέστη σε νερό και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα μέχρι να την σκεπάσει και την αφήνουμε για 5 ώρες μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει.έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια με άφθονο νερό.Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και αρχίζουμε να τα βράζουμε και πετάμε το πρώτο νερό για να είμαστε σίγουροι ότι ξεπλύθηκε καλά το γλυκό μας.Σε καθαρό νερό ρίχνουμε πάλι τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.Τα τρυπάμε ένα ένα για να πάρουν δεμένο σιρόπι μέσα και παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.Γεμίζουμε ξανά την κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και ρίχνουμε τα κομματάκια της κολοκύθας.Τέλος ρίχνουμε την βανίλια, το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να πάρουν το σιρόπι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου