ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα βούτυρο αγελάδος
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2 βανίλιες
50 γρ κουβερτούρα
λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Προσθέτουμε στο μίξερ το αυγό και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και μοιράζουμε την ζύμη στα δύο.Στη μία ρίχνουμε την κουβερτούρα Απλώνουμε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε επάνω την σοκολατένια ζύμη και αλείφουμε με γάλα.Επάνω στη σοκολατένια ανοίγουμε και την άσπρη ζύμη και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.Μπορούμε να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για λίγη ώρα είτε να κόψουμε αμέσως ροδέλες σε μέτριο πάχος και να ψήσουμε στους 180 για 10 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου