ΥΛΙΚΑ
2 κούπες σπορέλαιο
1 κούπα ρετσίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι γλ. μαγειρική σόδα
χυμό απο 1/2 λεμόνι
αλέυρι όσο πάρει
λουκούμια και καρύδια για την γέμιση
ζάχαρη άχνη και 3 βανίλιες για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το λάδι, την ρετσίνα, το μπέικιν παουντερ την σόδα λιωμένη στο χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το αλεύρι.Για να γίνει τραγανή η γέμιση θα πρέπει να ανακατέψουμε τα υλικά μας με ένα κουτάλι. Παίρνουμε μπαλάκια απο την ζύμη και είτε τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα με την βοήθεια ενός πλάστη είτε χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο για πιτάκια. Στην μέση του κύκλου βάζουμε απο ένα λουκουμάκι το οποίο έχουμε ελαφρώς πατήσει με τα δάχτυλα μας και απο ένα καρύδι.Κλείνουμε το πιτάκι μας πολύ καλά να σφραγίσει στις γωνίες.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα σκαλτσουνάκια μας τα κυλάμε μέσα στην ζάχαρη και τις βανίλιες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου