ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φρυγανιές
Για την κρέμα
3 βανίλιες
100 γρ κόρν φλάουρ
100 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους αυγού
40 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
200ml νερό
200 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη,1 φλιτ. τσαγιού απο το γάλα,τις βανίλιες και τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με εναν αβγοδάρτη.Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε μέσα το μείγμα μας και απο αποσύρουμε απο την φωτιά.Το επαναφέρουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτα και στην συνέχεια αφού γίνει χλιαρό ραντίζουμε την πρώτη στρώση με τις φρυγανιές που έχουμε κάνει σε ενα πυρέξ.Βάζουμε και δεύτερη στρώση απο φρυγανιές και ραντίζουμε ξανά.Στην συνέχεια απλώνουμε επάνω την κρέμα μας και αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει εντελώς.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε επάνω στο γλυκό.Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πρίν σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου