Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ καταίφι
250 γρ βουτυρο lurpak λιωμένο

Για το σιρόπι
700 γρ ζάχαρη 
440 ml νερό

Για την κρέμα
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 βανιλιες
80 γρ ζάχαρη
80 γρ κόρν φλάουρ  

Για την επικάλυψη
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
τριμμένα φιστίκια Αιγίνης 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.Ανοίγουμε το καταίφι και το μαδάμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να κοπεί παράλληλα. Το ανακατεύουμε με το βούτυρο και το απλώνουμε σε ταψάκι ενώ το πιέζουμε καλά με την παλάμη μας.Ψήνουμε σ προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτα. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό και σιροπιάζουμε το καταίφι μόλις βγεί απο το φούρνο με το ζεστό σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την  κρέμα σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη  κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις βανίλιες και 40 γρ απο τη ζάχαρη.Σε ενα μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουρ με τα υπόλοιπα 40 γρ της ζάχαρης και το διαλύουμε καλα με λίγο κρύο γάλα έτσι ώστε να μη έχει σβόλους. όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μεσα το διαλυμένο κορν φλάουρ ενω ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρα.Το επαναφέρουμε στη φωτιά και μόλις πάρει μια βράσει το αποσύρουμε. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή επάνω στο καταίφι και τυλίγουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πανω στην κρέμα.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια του με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Συνταγή Σ.Παρλιάρου δια χειρός Ελεάννας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου