Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΠΛΗ



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ σιμιγδάλι χοντρό
320 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
1/2 νεροπότηρο κονιάκ
2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές κανέλα
250 γρ ζάχαρη
3 κεσεδάκια γιαούρτι

Για το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα 
φλούδα απο ενα λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και έπειτα ρίχνουμε τα υγρά καθώς και το γιαούρτι.Βουτυρώνουμε ενα ταψί ν. 34 και ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.Βράζουμε τα υλικά για στο σιρόπι για 10 λεπτά..Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα την χαράσσουμε και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου