ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρησεις περίπου 400 γρ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
3 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
λίγο λάδι
λίγο αλάτι
ρίγανη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές ανάμικτες πράσινες και μαύρες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό και σε αυτό διαλύουμε το φακελάκι της ξηρής μαγιάς.Αφού λιώσει καλά ρίχνουμε το αλάτι και στην συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι.Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ενα τέταρτο. Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο ορθογώνιο όση είναι περίπου η διάμετρος της φόρμας που θα το ψήσουμε.Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τον πελτέ με το λάδι το αλάτι και τη ρίγανη και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.Ρίχνουμε και τις ελιές να πάνε παντού και στην συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό σφιχτό και το βάζουμε σε στρόγγυλη λαδωμένη φόρμα του κέικ με ιδιαίτερη προσοχή να κολλήσουν καλά οι δύο άκρες.Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Μ.Καλεγιώργη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου