Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΟΥΦΑΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
250 γρ βιτάμ
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. γάλα
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
3 φλιτζ. φαρίν απ
1 φλιτζ.τρούφα

Για το σιρόπι
2 1/2 φλιτζ. νερό
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας
4 κουτ. σούπας κακάο
10 κοτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. νερό
3 κουτ. σούπας βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια, έπειτα εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ενσωματώνουμε την τρούφα με μια σπάτουλα.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένο ταψί για περίπου 1 ωρα.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφηνουμε να γίνει χλιαρό.Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό σιγά σιγά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 
Για την κρέμα ανακατεύουμε σε ενα μπόλ τα στέρεα υλικά το κακάο, τη ζάχαρη άχνη,το κόρν φλάουρ και την βανίλια.Σε ενα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το γάλα και το νερό και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το γλάσο μας να πήξει. Το απλώνουμε επάνω στο γλυκό και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου