Σταθερή αξία για όσους λατρεύουν την σοκολάτα... |
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι
5 αυγά
30 γρ κακάο
Για το σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
80 γρ κονιάκ
Για την μούς
250 γρ γάλα
600 γρ κουβερτούρα
500 γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτω κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο.Το βάζω σε τσέρκι 24 εκ και ψήνω στους 170 για 25 με 30 λεπτά.Για το σιρόπι βράζω το νερό με την ζάχαρη περίπου 10 λεπτά και προσθέτω το κονιάκ αφού το αφήσω να κρυώσει.Για την μούς σπάω την κουβερτούρα σε κομμάτια, παράλληλα χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν γιαούρτι .Βράζω το γάλα και το ρίχνω στην σοκολάτα να λιώσει καλά και προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ενσωματώνοντας με απαλές κινήσεις.Κόβω το παντεσπάνι σε 3 φέτες. ραντίζω την πρώτη με σιρόπι, απλώνω μούς,έπειτα το επόμενο παντεσπάνι πάλι μούς και καλύπτω με παντεσπάνι.Εγώ στο τελείωμα καλύπτω με κουβερτούρα λιωμένη, εσείς μπορείτε και με την μούς.Την βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου