Τραγανή και νηστίσιμη...!!! |
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορέλαιο
1/3 της κούπας χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνω τον λάδι,τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την βανίλια και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγα και το ενσωματώνω με μια μαρίζ και όχι με το μίξερ για να γίνει τραγανή η ζύμη μας.Λαδώνω ένα στρόγγυλο ταψάκι ή μια ταρτιέρα και παίρνω κομμάτια απο την ζύμη και καλύπτω όλη την επιφάνεια του ταψιού καθώς και το μισό απο τα τοιχώματα.Απλώνω επάνω όλη την μαρμελάδα(εγω χρησιμοποίησα μαρμελάδα δαμάσκηνο.Ανοίγω με τον πλάστη την ζύμη που κράτησα και την κόβω σε λωρίδες με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα.Τα απλώνω επάνω στην πάστα μου (αν σας κόβονται δεν πειράζει. συνεχίστε με μικρά κομματάκια μέχρι να γίνει το σχέδιο σας)και ψήνω στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου 30 λεπτά είτε μέχρι να ροδίσει.Την αφήνω να κρυώσει καλά προτού την κόψω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου