Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ (μοναστηριακός)

Το γλυκό σαγανάκι..

ΥΛΙΚΑ
400 γρ χαλβάς βανίλια(εμπορίου)
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
χυμό απο 1 πορτοκάλι +το ξύσμα του
2 -3 φέτες πορτοκαλιού
αμύγδαλα
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον χαλβά σε κομματάκια και τον ανακατεύω με τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ.Σκορπίζουμε επάνω το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με τον χυμό.Απλώνουμε τις φέτες του πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και την κανέλα.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.(εναλλακτικά, εγώ πρόσθεσα το μείγμα μου σε πήλινο σκεύος που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και το έψησα ελάχιστα μέχρι να λιώσει ο χαλβάς). ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου