Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (νηστίσιμη)

Μπουκιά και συγχώριο...

ΥΛΙΚΑ
Για την σοκολατόπιτα

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ ζάχαρη καστανή
250 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
150 γρ κακάο
4 γρ κανέλα
1 βανίλια
500 ml  χυμό πορτοκαλιού
25 γρ μαγειρική σόδα
100 ml σπορέλαιο
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

Για το γλάσο πορτοκαλιού
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
30 γρ ζάχαρη
230 γρ ζάχαρη άχνη
50 ml χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σοκολατόπιτα, τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν.Ρίχνουμε σε ένα μπόλ το σπορέλαιο και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια και την κανέλα.Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι.Σχηματίζουμε στην μέση του μείγματος μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα σπορέλαιου-ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά.Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.Παίρνουμε ενα τσέρκι 28 εκ. και αδειάζουμε την σοκολατόπιτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Για το γλάσο πορτοκαλιού,ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι.Τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στην συνέχεια Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ζωηρά.Κόβω σε κομμάτια την σοκολατόπιτα και περιχύνουμε με το γλάσο..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου