ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές(ανάλογα με το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε)
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 ml γάλα
1 φακελάκι ζελέ
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. τσαγ. νερό χλιάρο
2 κουτ.σουπ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας(εγω χρησιμοποίησα βατόμουρο) με τον γνωστό τρόπο.Διαλύω το περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και κατόπιν προσθέτω 1 ποτήρι κρύο νερό.Το τοποθετώ στην κατάψυξη, παρακολουθώντας το συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει.Παράλληλα χτυπάω τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με 400 ml κρύο γάλα(είτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).Διαλύω και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό για το σιρόπι.Στρώνω τον πάτο του πυρέξ μου με φρυγανιές και τις ραντίζω με το σιρόπι.Ρίχνω μια στρώση απο την κρέμα μου και καλύπτω με μια δεύτερη στρώση φρυγανιές.Ραντίζω και πάλι με σιρόπι και καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα.Το τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και το ζελέ μου.Αφού αρχίσει να πήζει(όχι εντελώς)το ρίχνω επάνω στο γλυκό και το τοποθετώ και πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου