ΥΛΙΚΑ
ακτινίδια ή φράουλες
Για το παντεσπάνι
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ κουβερτούρα
140 γρ ζάχαρη άχνη
10 αυγά
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ κακάο (κοσκινισμένο)
Για την γκανάς σοκολάτας
500 γρ κρέμα γάλακτος
400 γρ κουβερτούρα
Για την σαντιγί
500 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε πολύ καλά.Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια..Στο μίξερ προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και αφού αφρατέψουν το σταματάμε. Κοσκινίζουμε μέσα το μείγμα το κακάο και το αλεύρι και τα ενσωματώνουμε με μια μαρίζ.Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και χρησιμοποιούμε μια φόρμα 26 εκ.Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου.Για την γκανάς, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπόλ και ρίχνουμε επάνω την κρέμα γάλακτος την οποία προηγουμένως έχουμε ζεστάνει καλά(προσοχή δεν την βράζω).Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες.Τοποθετούμε την πρώτη φέτα και την καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση γκανάς. Απλώνουμε τα ακτινίδια σε φέτες και καλύπτουμε με την μισή απο την σαντιγί.Βάζουμε επάνω το δέυτερο παντεσπάνι και κάνουμε την ίδια διαδικασία(γκανάς-ακτινίδια-σαντιγί) και καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι.Αδειάζουμε την υπόλοιπη γκάνας και κάνουμε ροζέτες με την σαντιγί και διακοσμούμε με φέτες απο τα φρούτα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου