Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΜΠΛ ΚΕΙΚ


ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ γάλα
100 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους(τους οποίου έχουμε χωρίσει απο τα ασπράδια) και το αλεύρι εναλλάξ.Προσθέτουμε και το γάλα.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με μια μαρίζ τα ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα, την οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά την φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια απο το ένα μείγμα και μια απο το άλλο και καλύπτουμε την φόρμα μας και έπειτα συνεχίζουμε απο επάνω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτα.. Το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει,το ξεςφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου