ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι (για μια φόρμα 24 εκ)
1+1/2 φλιτ. τσαγ. αλεύρι φαρίν άπ
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Για την κρέμα
4 φλιτζ. τσαγ γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγ. κόρν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 βανίλιες
5 αυγά
2 κουτ. σουπας βιτάμ
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη
175 γρ κουβερτούρα γάλακτος
120 γρ κουβερτούρα μπίτερ
120 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη , προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα,τις βανίλιες , το αλάτι και τέλος το αλέυρι. Θα χρειαστούμε δύο στρόγγυλες φόρμες των 24 εκ για να κάνουμε διπλή δόση έτσι ώστε να έχουμε δυο κομμάτια παντεσπανιού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά.αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.Φτιάχνουμε την κρέμα, αφού ζεστάνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα και προσθέσουμε τις βανίλιες, την ζάχαρη, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα το κόρν φλάουρ , το ξύσμα και το βιτάμ.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα μας.Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. Για την συναρμολόγηση, παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το χλιαρό σιρόπι και απλώνουμε επάνω όλη την κρέμα. Κατόπιν σκεπάζουμε με το δέυτερο παντεσπάνι το ραντίζουμε με σιρόπι και απλώνουμε επάνω την επικάλυψη την οποία έχουμε κάνει ώς εξής.Σε μπέν μαρί βάζουμε τις κουβερτούρες και τις λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η επικάλυψη και έπειτα σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου