ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα κουτιά πουράκια
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
300 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 300 γρ κρέμας γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε επάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ενα λείο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την ενσωματώνουμε μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε κάνει σαν γιαούρτι.Παράλληλα λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπέν μαρί και με ένα πινέλο μονώνουμε αρκετά απο τα πουράκια για να μην πανιάσουν απο την υγρασία της κρέμας.Σε μια μακρόστενη φόρμα κορμού στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και έπειτα μια στρώση μονωμένα πουράκια.Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε άλλη μια στρώση πουράκια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.Αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε μια πιατέλα και καλύπτουμε την επιφάνεια του με πουράκια χωρίς να τα καλύψουμε με σοκολάτα.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Σ.Παρλιάρου δια χειρός Ελεάννας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου