ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
230 γρ φουντούκια τριμμένα
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
250 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και μόλις αρχίζουν να σφίγγουν προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξουν εντελώς.Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και μετά σταματάμε το χτύπημα.Ενσωματώνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και τα φουντούκια με μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσερκι 28 εκ είτε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 60 λεπτά.Κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά.Σιροπιάζουμε μόλις βγάλουμε την φουντουκόπιτα απο τον φούρνο αφού το σιρόπι μας είναι χλιαρό.Την αφήνουμε 1 ώρα. Διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί και φουντούκια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου