ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
1,5 κουτ. σούπας ξύδι
1.5 κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. νερό
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλ, μπέικιν πάουντερ
2 κουβερτούρες λιωμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι,το κονιάκ,το αλάτι,το ξύσμα και την βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά μας.Τέλος ρίχνουμε και το νερό.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά .Προθερμένουμε το φούρνο μας στους 160 και ψήνουμε το κέικ μας σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για περίπου 30 με 40 λεπτά.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και αφού αφήσουμε το κέικ μας να σταθεί για 10 λεπτά την περιχύνουμε στην επιφάνεια του. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου