ΥΛΙΚΑ
200 γρ ζάχαρη
180 γρ βούτυρο λιωμένο
90 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
400 γρ φαρίνα
200 γρ γιαούρτι στο οποίο ανακατεύουμε 1/2 κουτ. γλ. σόδα
λίγο αλάτι
1 κουτ. γλ κανέλα
1 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
2 μήλα κίτρινα κομμένα σε κυβάκια
100 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κροκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.Σε ενα μπόλ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε εναν εναν τους κρόκους,Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικα και προσθέτουμε εναλλάξ με το γιαούρτι μέσα στο μείγμα του βουτύρου.Ρίχνουμε τα καρύδια και τα μήλα και τέλος με μια μαρίζ ενσωματώνουμε απαλά και την μαρέγκα.Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 45 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου