ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
4 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
250 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά
Για τη γέμιση
4 μεγάλα μήλα
2 κουτ. σούπας βιτάμ
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ.σούπας κανέλα
χυμό και ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 μικρό φλιτζ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση , καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το βιτάμ σε ενα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ , προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα μήλα απο τα πολλά υγρά. Ετοιμάζουμε τη ζύμη.αναμιγνύουμε σ ενα μπόλ το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπόλ δουλεύουμε λίγο το βιτάμ με την ζάχαρη. Κάνουμε στο μείγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα τα αυγά και το μείγμα του βιτάμ. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά .Αφήνουμε τη ζύμη στη κατάψυξη για 10 λεπτά. Επειτα την χωρίζουμε σε 2 μέρη ενα μεγαλύτερο και ενα μικρότερο.Αλέιφουμε με λίγο βιτάμ μια φόρμα τάρτας και απλώνουμε κομμάτια της ζύμης μεχρι να το καλύψουμε όλο.Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και απο επάνω τρίβουμε με τα χέρια είτε με το χοντρό μέρος του τρίφτη την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 με 45 λεπτά. Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Για τη ζύμη
4 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
250 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά
Για τη γέμιση
4 μεγάλα μήλα
2 κουτ. σούπας βιτάμ
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ.σούπας κανέλα
χυμό και ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 μικρό φλιτζ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση , καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το βιτάμ σε ενα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ , προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα μήλα απο τα πολλά υγρά. Ετοιμάζουμε τη ζύμη.αναμιγνύουμε σ ενα μπόλ το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , την κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μπόλ δουλεύουμε λίγο το βιτάμ με την ζάχαρη. Κάνουμε στο μείγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα τα αυγά και το μείγμα του βιτάμ. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά .Αφήνουμε τη ζύμη στη κατάψυξη για 10 λεπτά. Επειτα την χωρίζουμε σε 2 μέρη ενα μεγαλύτερο και ενα μικρότερο.Αλέιφουμε με λίγο βιτάμ μια φόρμα τάρτας και απλώνουμε κομμάτια της ζύμης μεχρι να το καλύψουμε όλο.Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και απο επάνω τρίβουμε με τα χέρια είτε με το χοντρό μέρος του τρίφτη την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 με 45 λεπτά. Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου