ΥΛΙΚΑ
4 μήλα κομμένα σε κύβους
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού κανελογαρύφαλλο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
3 1/2 κούπες αλεύρι φαριν άπ
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι,τον χυμό, το κανελογαρύφαλλο και το κονιάκ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε ενδιαμέσως έτσι ώστε να λιώσει όσο γινεται η ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.Ενσωματώνουμε στο μείγμα μας και το αλεύρι καθώς και το μπέικιν πάουντερ. Παίρνουμε 2 ταψάκια αλουμινίου μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το βγάζουμε απο το φούρνο και αφού κρυώσει μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου