Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΡΒΑΣ


ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
200 γρ κορκότο η πλιγούρι η ρύζι
500 γρ γιαούρτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το κορκότο και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.Αραιώνουμε το γιαούρτι με νερό  που πέρνουμε μέσα απο την σούπα μας για να το φέρουμε σε ιδανική θερμοκρασία και το προσθέτουμε μέσα στην σούπα μας.Ρίχνουμε και τον ξερό δυόσμο καθώς και λίγο αλάτι..Στην συνέχεια σε ενα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει και το προσθέτουμε μέσα στην σούπα την οποία έχουμε κατεβάσει απο την φωτιά. Σερβίρουμε ζεστο το σορβά μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου