Σταθερή αξία στις τούρτες... |
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
155 γρ αλεύρι (τύπου φαρίν-απ)
20 γρ κακάο
125 γρ ζάχαρη
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ. καφέ νερό
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι (είτε άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
Για την κρέμα
1 βάζο βύσσινα ή κεράσια
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
Κουβερτούρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Οταν το μείγμα μου έχει ασπρίσει καλά, προσθέτω το αλέυρι και το κακάο κοσκινισμένα και ενσωματώνω με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης)με απαλές κινήσεις.Ψήνω σε τσέρκι 24 εκ στους 170 για περίπου 30 λεπτά.Αν χρησιμοποιήσετε ταψί,καλό θα ήταν να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πολύ καλά για να μην σας κολλήσει το παντεσπάνι.Αφού ψηθεί το αφήνω να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 με 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.Τα βύσσινα τα έχουμε βγάλει απο το ζουμάκι τους και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Τα ρίχνουμε μέσα στην μισή απο την σαντιγί και τα ανακατεύουμε καλά. Για την συναρμολόγηση, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 τεμάχια.Παίρνουμε το ένα, σιροπιάζουμε ελαφρά και απλώνουμε την μισή σαντιγί με τα βύσσινα.Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Τοποθετούμε και το τελευταίο και αφού το σιροπιάσουμε καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του με την σκέτη σαντιγί που κρατήσαμε.Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, κάνουμε ροζέτες απο σαντιγί και διακοσμούμε με κερασάκια-βύσσινα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου