Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Η τούρτα για τα 28α γενέθλιά μου..!!

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
1 φλιτζ. τσαγιού βιτάμ
1 φλιτζάνι τσαγ. μερέντα
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα
2 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
400 γρ. μερέντα
1/2 φλιτζ. τσαγ κρέμα γάλακτος

Για την διακόσμηση
δημητριακά COCOPOPS
λευκή σοκολάτα
μαύρη σοκολάτα
2 κόκκινα ζαχαρωτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω την μερέντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και το γάλα.Σε ένα μπόλ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτω μέσα στο μείγμα μου κοσκινισμένο.Μόλις αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη, την ρίχνω σε τσέρκι 25 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 35 λεπτά.Κρατάω λίγη ζύμη και την βάζω σε δύο μικρά φορμάκια και ψήνω 10 λεπτά λιγότερο. Όταν ετοιμαστεί το κέικ μου το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και κατόπιν ισιώνω την επιφάνεια με ένα μαχαίρι.Τα μικρότερα κεκάκια τα χρησιμοποιώ για αυτιά και για μύτη.Βάζω δύο επάνω απο το αρκουδάκι και ένα στο κέντρο του για μύτη, τα οποία τα κολλάω με μερέντα για να σταθεροποιηθούν.Αλείφω όλη την επιφάνεια του κέικ με μερέντα και κατόπιν χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με λίγη μερεντα για να κάνω πιο ανοιχτόχρωμα τα αυτιά.Σκορπίζω επάνω στην επιφάνεια της τούρτα τα δημητριακά να πάνε παντού και γύρω γύρω και στην συνέχεια λιώνω σε μπέν μαρί την λευκή σοκολάτα και την μαύρη και την απλώνω επάνω σε λαδόκολλα.Τοποθετώ την λαδόκολλα στο ψυγείο για λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και με ένα κουτ πάτ στρόγγυλο κόβω μάτια με την λευκή σοκολάτα και 2 μικρότερα με την μαύρη. Τα τοποθετώ στο αρκουδάκι μου καθώς και τα κόκκινα ζαχαρωτά ένα για μύτη και ένα για γλώσσα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου