Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ

Μια απολαυστική πρόταση για κριθαράκι...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
250 γρ κριθαράκι( 2 φλιτζ. τσαγιού)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 σφηνάκι λευκό κρασί
150 γρ τυριά τριμμένα + λίγη παρμεζάνα
250 γρ χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο
ελαιόλαδο, νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα καίω μια κουταλια της σούπας βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας μου να ροδίσει καλά. Στην συνέχεια  σβήνω με το κόκκινο κρασί και ρίχνω το μισό κρεμμύδι τριμμένο και την σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτω 8 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζω το κρέας μου μέχρι να μαλακώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το υπόλοιπο κρεμμύδι στην άλλη κουταλιά του βουτύρου και σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω το κριθαράκι.. Σβήνω με το λευκό κρασι και προσθέτω  τον χυμό τομάτας και τον πελτέ , αλατίζω και ρίχνω και τα πιπέρια μου.Το νερό απο το κρέας το στραγγίζω μέσα στο κριθαράκι και το αφήνω να βράσει και να τραβήξει το ζουμάκι του.Τοποθετώ το κρέας σε πήλινα σκεύη, ρίχνω το κριθαράκι και την παρμεζάνα και ανακατεύω. Επάνω ρίχνω τα άλλα τριμμένα τυριά για να λιώσουν. Τα ψήνω στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Ανακατεύοντας...!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου