Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΚΕΙΚ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ


ΥΛΙΚΑ
3 αυγά 
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας και μισό σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
240 γρ αλεύρι κέικ φλάουρ
200 γρ γιαούρτι
200 γρ ηλιέλαιο
80 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα γάλακτος για διακόσμηση 
30 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Εκτός μίξερ με μια μαριζ. Ενσωματωνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι.

 Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρι και καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ. 

Σε ενα ταψί χωρίς λάδι η βιτάμ καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα φίλε μέχρι να πάρουν χρώμα και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του κέικ. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου