Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΤΕΛΙ

Υγιεινό και θρεπτικό..!!

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα τσαγιού μέλι
2 κούπες τσαγιού σουσάμι
λίγο σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζω το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, να καβουρντιστεί για 10 λεπτά(ανακατεύω συχνά με ένα κουτάλι).Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνω το μέλι και το βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.Προσθέτω και το σουσάμι και αφήνω το μείγμα μου να πάρει 2 με 3 βράσεις ακόμη.Λαδώνω με το σπορέλαιο ένα τετράγωνο ταψί και ρίχνω μέσα το παστέλι μου.Το απλώνω καλά για να γίνει λείο και το αφήνω για λίγο να παγώσει,έπειτα το κόβω κομμάτια και το αφήνω για όση ώρα χρειάζεται να σταθεροποιηθεί..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Ωραίο το παστέλι και υγιεινό σνακ παράλληλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστα το εθεσες..Υγιεινο σνακ..Πιστευα πως ηταν κατι δυσκολο αλλα τελικα οχι..Καλη σου μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή