Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ-- ΓΑΛΑ VS ΓΙΑΟΥΡΤΙ






Λατρεύω τα κεικ και αυτό έχει γίνει γνωστό πλέον! Δοκίμασα λοιπόν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές συνταγές. Το κέικ στην πορτοκαλί πιατέλα είναι με γάλα, ενώ αυτό στην πράσινη πιατέλα είναι με γιαούρτι.Αφράτα και τα δυο εξίσου και νοστιμότατο. Η μόνη διαφορά που εντόπισα είναι στο οτι το κέικ που περιέχει το γιαούρτι εξωτερικά έγινε λίγο πιο σκληρό απο ότι αυτό με το γάλα. Το μυστικό για αφράτα κέικ είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και φυσικά το καλό χτύπημα ώστε να αφρατέψουν εξ αρχής τα υλικά!!! Όποιο και αν επιλέξετε σίγουρα  θα το ευχαριστηθείτε!!!

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ φαριν απ
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γρ γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες 
400 γρ ζάχαρη
5 αυγά
Για το σοκολατένιο μέρος
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά .Ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, τις βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αφού έχουμε κρατήσει μερικό για να κάνουμε το σοκολατένιο μέρος. Σε αυτό που κρατήσαμε προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε για 2 λεπτά να ενωθούν καλα τα υλικα. Το ρίχνουμε επάνω στο μείγμα που εχουμε ήδη στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 με 50 λεπτα( ανάλογα την κουζίνα). Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΚΕΙΚ ΤΡΟΥΦΑΣ 


ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 σακουλάκι τρούφα
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα και χυμό απο ενα πορτοκάλι
1 πακέτο φαριν απ 500 γραμμαρίων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά. Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα μας και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, την τρούφα και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά. Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου