Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ (νηστίσιμα)


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια (μικρά ή μεγάλα)
1 κούπα ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
άνηθο
1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια απο τα πλοκάμια τους.Σε ενα κατσαρολάκι τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτω τα πλοκάμια ψιλοκομμένα.Στην συνέχεια τα σβήνω με το κρασί και τα αφήνω να πάρουν μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνω το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι,πιπέρι και λίγο ζεστό νερό για να πάρει το ρύζι μια βράση.Στην συνέχεια γεμίζω τα καλαμαράκια και τα τοποθετώ σε πυρέξ.Ρίχνω λάδι και λίγο αλάτι και τα βάζω στο φούρνο με νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα ψήνω στους 180 μέχρι να τραβήξουν όλο το ζουμί τους... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου