Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΝΕΛΑΣ



ΥΛΙΚΑ
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
500 γρ αλεύρι φαρίν άπ
1 κούπα γάλα
1 κουτ. σούπας κανέλα + 2 κουτ. γλυκού επιπλέον
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνουμε πολύ καλά και βουτυρώνουμε την στρόγγυλη φόρμα του κέικ μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο.Σε ενα μπόλ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά. Αφού συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλαξ το γάλα με ο αλεύρι και τέλος την κανέλα.


                               
Αδειάζουμε την μισή ποσότητα της ζύμης στη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με την κανέλα(τα 2 κουτ, γλυκ) και την καστανή ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.!Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου