Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ
200 γρ βούτυρο αγελάδος (απο το ψυγείο)
125 γρ ζάχαρη άχνη
370 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αβγό
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα(της αρεσκείας σας)
σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ,ρίχνω το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια μαζί με το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, το αβγό και το μπέικιν και τα ανακατεύω έως ότου χαθεί το βούτυρο στο αλεύρι και ενωθούν τέλεια τα υλικά μου.Στην συνέχεια, ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη μπισκότων.Ανοίγω την ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με κουπ πατ φτιάχνω σχέδια της αρεσκείας μου(αστεράκια, κυκλάκια κτλ). Μεγάλη προσοχή οταν κάνετε το αστεράκι στην εσωτερικό του μπισκότου,επειδή μένει ένα λεπτό κομμάτι μπισκότου και μπορεί να σας χαλάσει αν τραβήξετε απότομα το μικρό κουπ πατ. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά  σε ταψί με λαδόκολλα.Οταν τα βγάλω απο τον φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν αρκετά και είτε τα γεμίζω με μαρμελάδα τοποθετώντας τα μικρότερα κομμένα αστεράκια στα μεγαλύτερα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου