Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ



ΥΛΙΚΑ
300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
250 γρ ζάχαρη άχνη
1 κου σουπας κρυσταλλική ζάχαρη
7 γρ μαχλέπι
2 γρ μαστίχα
2 κουτ σούπας αλεύρι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
4 αυγά
75 γρ γάλα
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ σούπας μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν περίπου 8 λεπτά.σε ενα μπλεντερ χτυπάμε το μαχλέπι, την μαστίχα την κρυσταλλική ζάχαρη,τις βανίλιες και τις κουταλιές του αλευριού και οταν γίνουν ομοιόμορφη σκόνη τα προσθέτω στο μίξερ,προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και στην συνέχεια ενα ενα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το γάλα το οποίο ενσωματώνουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και το μπεικιν και συνεχίζουμε το ανακ´ατεμα με την μαρίζ μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία. Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα τσερκι 25 εκ κια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.

Για το γλάσο σοκολάτας
180 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γρ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι

Λιώνουμε τα υλικά μας σε μπεν μαρί και κατόπιν καλύπτουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου