ΥΛΙΚΑ
500 γρ στήθος κοτόπουλου
Για την μαριναδα
4 κουτ σουπ. Ελαιόλαδο
2 κουτ σουπ μέλι
Χυμος απο ενα πορτοκάλι
1 κουτ γλ μπούκοβο
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουτ σουπ λευκό κρασί
1 κουτ σουπ πελτές
4 κουτ σουπ σάλτσα σόγιας
Λιγο κύμινο, λιγη κανέλα
Αλάτι πιπέρι
Για το ρύζι
2 φλιτζ τσαγ ρύζι μπασμάτι
1 κουτ σουπ βούτυρο
1 λιτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές να μαριναριστεί περίπου μισή ώρα. Για το ρυζι ζεσταινουμε το βόυτυρο σε μια κατσαρολλα και ρίχνουμε το ρύζι να γυαλίσει για 5 λεπτά.Στην συνέχεια τοποθετούμε το ρύζι σε ενα πυρεξ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών , αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε και το κοτόπουλο μέσα στο ρύζι μαζί με τα υγρά της μαρινάδας και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου